19/7/13


Επιστολή Σμετς στους FT καίει τη μπλόφα Μελισσανίδη

  • Η Emma Delta δεν διακυβεύει την απόκτηση του ΟΠΑΠ

Επιστολή Σμετς στους FT καίει τη μπλόφα Μελισσανίδη


Επιστολή με την οποία ακυρώνει τα διπραγματευτικά όπλα του Δημήτρη Μελισσανίδη έστειλε στους Financial Times ο επικεφαλής της Emma Delta . Ο Γίρι Σμετς αντιδρώντας σε δημοσίευμα της Κέριν Χόουπ αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τη μπλόφα του Ελληνα επιχειρηματία στις διαπραγματεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Τσέχος δηλώνει την πρόθεση της Emma Delta να αποκτήσει το 33% και ότι δεν σκοπεύει για κανένα λόγο να διακυβεύσει την ενε εξελίξει διαδικασία αποκρατικοποίησης του οργανισμού.

Είναι πάντως σαφές ότι οι κινήσεις της Emma Delta μέσα από τα μονοπάτια που έχει επιλέξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχουν προβληματίσει τη διεθνή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα, τραβώντας παράλληλα τα φώτα της δημοσιότητας καθώς τα όσα εκτυλλίσονται στην υπόθεση του ΟΠΑΠ δεν έχουν διεθνές προηγούμενο.

Ακολουθεί η επιστολή του Γίρι Σμετς

 «Κύριοι...


 
Διαφωνούμε με την περιγραφή που γίνεται για την πώληση του μεριδίου της Ελλάδας στην κρατική εταιρεία στοιχημάτων ΟΠΑΠ και τον ρόλο της Emma Delta στη διαδικασία, όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμά σας της 28ης Ιουνίου.
Η διεθνής κοινοπραξία Emma Delta προσέφερε 652 εκατ. ευρώ για μερίδιο 33% στον ΟΠΑΠ, προσφορά που έγινε αποδεκτή στις αρχές Μαΐου από το ΤΑΙΠΕΔ. Εν αντιθέσει με όσα μετέδωσε η κ. Kerin Hope (συντάκτρια των F.T.), η Emma-Delta δεν θέλει να ακυρώσει στοιχεία της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης των κρατικών λαχείων, ή να διακυβεύσει με οιονδήποτε τρόπο την ιδιωτικοποίηση.
Η Emma-Delta συναντήθηκε με το ΤΑΙΠΕΔ μία ημέρα προτού γραφτεί το άρθρο για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της προς μία ταχεία ολοκλήρωση. Είμαστε ιδιαίτερα πεπεισμένοι ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, είτε ο ΟΠΑΠ επιλέξει νέους προμηθευτές είτε όχ,ι και είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά».
Γιρι Σμετς, Ιδρυτής της Emma Capital, Πράγα, Τσεχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me