10/7/13

Τεχνική Ανάλυση: ΣΙΔΕΝΟΡ  
 
H μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ ήταν πάλαι πότε η ισχυρή μετοχή του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Σήμερα η ισχύς της έγκειται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι είναι η βασική μέτοχος της Σωληνουργείας Κορίνθου η οποία την έχει αντικαταστήσει στα χαρτοφυλάκια των θεσμικών επενδυτών.

 https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEVUbupmp6vqjWDHvKLlF_hSGTppG8opx-rEoRMlRt-Lh9y4mM

Σε κάθε περίπτωση, η ΣΙΔΕΝΟΡ αποτελεί τον 'βασιλιά του ατσαλιού ' στην Ν.Α. Ευρώπη αλλά έχει επηρεαστεί από την κατασκευαστική κρίση και την ύφεση στην Ευρώπη . Έτσι προσπαθεί με εξαγωγές να ισορροπήσει όλες τις χαμένες απώλειες.


Χρηματιστηριακά, η μετοχή πραγματοποίησε μία μεγάλη διόρθωση κατά το α' τρίμηνο του 2013 όταν και άγγιξε τα επίπεδα του 1 ευρώ. Τα επίπεδα αυτά αποτελούν μία ισχυρότατη στήριξη και μάλιστα είναι κάτω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών που είναι στα 1,18-1,20 ευρώ. 

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα διόρθωσης, τα επίπεδα στο 1,50 περίπου βγάζουν αγοραστές . Σε περίπτωση που η μετοχή εισέλθει σε ανοδικό κανάλι, η πρώτη βραχυπρόθεσμη κρίσιμη αντίσταση είναι στα 1,80 ευρώ 

Και εάν την διασπάσει με όγκο και δύναμη απελευθερώνεται για να επιστρέψει προς τα επίπεδα των 2 ευρώ και μετά των 2,15 ευρώ όπου είναι η κρίσιμη αντίσταση. Υψηλό έτους έχει στα 2,39 ευρώ.
 
Ν. Σακ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me