17/7/13

Αγορές: Τι φοβούνται τώρα οι μεγάλοι θεσμικοί


Ο John Authers των FT μιλά με τον CEO της Principal Global Investors, κορυφαίας εταιρίας asset management, με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους $300 δισ. Ο νέος κόσμος των "χαμηλών αποδόσεων" και τα σχέδια των επενδυτών.

Αγορές: Τι φοβούνται οι μεγάλοι θεσμικοί -Μιλά ο CEO της Principal Global Investors 
Οι προβλέψεις που δείχνουν χαμηλές αποδόσεις στα ομόλογα και τις μετοχές τις ερχόμενες δεκαετίες, δημιουργούν σοβαρά διλήμματα στους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη στα ομόλογα θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με την 30ετή "bull market" που ξεκίνησε το 1980, ενώ και οι μετοχές αναμένεται να κινηθούν αρκετά χαμηλότερα από τη μέση απόδοση των τελευταίων ετών.

Ο Jim McCaughan, CEO της Principal Global Investors, κορυφαίας εταιρίας asset management με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 300 δισ. δολαρίων για ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταμεία, παρουσίασε στον John Authers των Financial Times έρευνα για το πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν "έναν κόσμο με χαμηλές αποδόσεις", περίπου 700 επενδυτές συνταξιοδοτικών ταμείων.


Με βάση τα στοιχεία της έρευνας οι επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις μετοχές και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, στο real estate, σε ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας των ανεπτυγμένων οικονομιών και σε εναλλακτικές μορφές πίστωσης.

Σύμφωνα με τον κ. McCaughan "η αδυναμία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, σημαίνει ότι αυτές οι μορφές κεφαλαίου δεν προσφέρονται από τις τράπεζες τόσο αποτελεσματικά όσο κατά το παρελθόν".

"Τα στεγαστικά δάνεια, το χρέος σε χαμηλή αποτίμηση (distressed debt), το χρέος των αναδυόμενων αγορών, αποτελούσαν προνομιακό πεδίο των παγκόσμιων τραπεζών. Κοιτάζοντας στο μέλλον υπάρχει μια ευκαιρία για τους θεσμικούς επενδυτές να μπουν στο παιχνίδι" τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me