10/7/13

JUMBO

Αύξηση τζίρου για την Jumbo στην οικονομική χρήση

Αύξηση των πωλήσεων, με τον τζίρο να ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος της Jumbo για την οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 1,6% διαμορφούμενος στα 502,2 εκατ. ευρώ έναντι 494,3 εκατ. ευρώ την περσινή χρήση. 

«Αυτό σημαίνει ότι παρά τη δύσκολη ελληνική και διεθνή οικονομική συγκυρία ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση +1,60% και ήταν μέσα στο πλαίσιο των στόχων που είχε αρχικά ανακοινώσει η διοίκηση για ετήσια αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 0% και 2%» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, σημειώνεται πως οι μήνες Μάιος και Ιούνιος κατέγραψαν τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην πραγματική οικονομία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα καταστήματα Jumbo στην χώρα να κλείσουν την χρονιά με μικρή μείωση στον τζίρο τους. 

Η κυπριακή αγορά, ωστόσο, επηρεάστηκε δυσμενώς από τις αποφάσεις της 26η Μαρτίου 2013 γι’ αυτό τα καταστήματα στην Κύπρο κατέγραψαν μείωση των πωλήσεων της τάξης του 1,14% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά τα καταστήματα της Βουλγαρίας σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2013-2014, ο στόχος που έθεσε η διοίκηση είναι η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 2% και 4%. Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 70 έως 75 εκατ. ευρώ. Επίσης, αναμένεται μείωση στο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα, αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενώ σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου του 22% των καταθέσεων της θυγατρικής κατά την 26/03/2013 στην Τράπεζα Κύπρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me