25/7/13

Όλη η αλήθεια για την οικογένεια Αγγελόπουλου

ΑγγελόπουλοςΑγγελοςΘεοδ1904_79-001

Στην ιστοσελίδα Newsbomb, που ελέγχεται από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναρτήθηκε δημοσίευμα με τίτλο “Οικονομικοί δοσίλογοι- Οικογένεια Αγγελόπουλοι”. 

Δεν χρειάζεται διορατικότητα για να διαπιστώσει κανείς ότι ο στόχος αυτού του δημοσιεύματος ήταν να πλήξει την ευρύτερη οικογένεια Αγγελόπουλου προφανώς στα ευτελή πλαίσια της διαμάχης Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. 

Στο εγχείρημά του αυτό ο ατυχής και αφελής συντάκτης επιστράτευσε τα γραφόμενα στο βιβλίο του Δημήτρη Κούκουνα ” Η ελληνική οικονομία κατά την κατοχή”, γιατί θεώρησε ότι τεκμηρίωνε τις απόψεις του.

Μάλιστα προκειμένου να προσδώσει έμφαση και δραματικές διαστάσεις στα λεγόμενά του και παρασυρόμενος από το επίκαιρο αντιγερμανικό μένος, συνόδευσε τον τίτλο του άρθρου του με φωτογραφία κολάζ που εμφανίζει τον Άγγελο Αγγελόπουλο με την Εθνικοσοσιαλιστική σβάστικα!

Δεν εκπλήσσει βέβαια κανέναν ότι ο συντάκτης στερείται στοιχειωδών ιστορικών γνώσεων. Άλλωστε το λιβελογράφημα δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική.


Είναι γνωστό ότι ο αείμνηστος πανεπιστημιακός καθηγητής και ακαδημαϊκός Άγγελος Αγγελόπουλος ήταν κεντροαριστερών πεποιθήσεων και μάλιστα συμμετείχε στην κυβέρνηση του βουνού.
Πέρα από το πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο του είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου ενώ είχε πρωτοστατήσει στο ζήτημα του υπολογισμού και της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Ξενοφών Ζολώτας και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
‘Όμως το παράδοξο δεν είναι που το δημοσίευμα αγνοεί την πολιτική τοποθέτηση, επιστημονική υπόσταση και δράση του Άγγελου Αγγελόπουλου. Αυτό που ιδιαίτερα προβληματίζει είναι ότι η ίδια πηγή στην οποία ανατρέχει ο εμπνευστής αυτού του άρθρου για να βασίσει το λίβελό του, δηλαδή το βιβλίο του Δημήτρη Κούκουνα, επιβεβαιώνει με ντοκουμέντα τη σημαντική ιστορική συμβολή του Άγγελου Αγγελόπουλου στο ζήτημα του κατοχικού δανείου που παραμένει ανοιχτό μέχρι σήμερα.
Μήπως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για ορισμένους, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου να αρχίσουν να διαβάζουν την ελληνική ιστορία αντί να μένουν εγκλωβισμένοι στις παιδικές τους εμμονές και ασθένειες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me