11/7/13

X.A: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...


https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/62770_555811257784364_1969607194_n.jpg



ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Όσο και να ψάξει κανείς δεν πρόκειται να διαβάσει αναφορά για την μετοχή του. Σε νέο ιστορικό υψηλό χθες στη τιμή των 160,00 ευρώ έχοντας αποκόψει πρόσφατα και το εκ 8,50 ευρώ μέρισμα χρήσης 2012(!!). Με την κ/φση στα 441,6 εκατ. ευρώ. Τι να λέμε τώρα... Στου κουφού την πόρτα όπως λέμε ... πάρε καλύτερα την πόρτα και φύγε!!
 

 

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ: Στη διαμόρφωση συμμετέχουν πλέον μόνον 3 τραπεζικοί τίτλοι που διαμορφώνουν το 14,8% της αξίας του. Απέναντί τους μπορούν να αντιπαρατεθούν 3 δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας με το ίδιο ποσοστό περίπου. Πρόκειται περί των ΦΦΓΚΡΠ, ΜΠΕΛΑ και ΤΙΤΚ... 

 

Γ.Δ.: Η ΕΕΕ διαμορφώνει το 11,25%, η ΜΟΗ το 3,33% και τα ΕΛΠΕ το 3,97%. Συνολικά οι τρείς τους συνθέτουν ένα 18,5%... Πολύ καλή η τριάδα ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ με συνολικό 23,8%...

 

FTSE25: Ουσιαστικά πρόκειται περί του δείκτη της μίας μετοχής, αυτής της ΕΕΕ που ''φτιάχνει'' το 25,6%(!!). Ακολουθούν ΟΤΕ με 9,7% και ΟΠΑΠ με 8,55%. Τώρα, τι αντιπροσωπευτικότητα μπορεί να εμφανίζει αυτός ο δείκτης, τι να σας πούμε;; 

 
''ΔΙΑΛΥΣΗ'' έχουν βαρέσει στις στατιστικές υπηρεσίες του Χ.Α. ; Εξακολουθούν να αποτιμούν τον Κλάδο των Αναψυκτικών σε 14,7 δισ. ευρώ ( κάποιος να τους πει ότι έχει φύγει και επίσημα η ΕΕΕΚ...)  και τις ΥΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ διατελούσες των εισηγμένων σε... 8,8 δισ. ευρώ. Τι να σχολιάσει κανείς, μετά μάλιστα από τόσες αναφορές...

 
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Κανείς δεν συγκινείται για το πως έχει δημοσιεύσει λογιστική κατάσταση 3μήνου η ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ενώ για την ΒΑΛΚΑΝ ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Την στιγμή μάλιστα που η ΒΑΛΚΑΝ έχει ενσωματωθεί στη λογιστική κατάσταση της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ(!!). Τι να παίζεται αλήθεια;;
 

ΕΤΕ ΒΑΝΚ - ΒofΑ/ Merrill: Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η Εθνική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα έχει pro-forma ενσώματη λογιστική αξία ανά μετοχή περίπου 2,0 ευρώ. Η Εθνική διαπραγματεύεται με premium έναντι των Ευρωπαϊκών Τραπεζών (2xNAV), με μέσο forward P/NAV στο 1,0x.

Δεδομένου ότι η βάση για την τιμή ''strike'' του ''warrant'' είναι η τιμή προεγγραφής στην αύξηση κεφαλαίου (4,29 ευρώ ανά μετοχή), η Εθνική θα πρέπει να εμφανίσει σημαντική αύξηση της λογιστικής αξίας προκειμένου οι κάτοχοι των warrants να βρίσκονται σε θέση να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους ("in the money"), με τους υφιστάμενους συναλλακτικούς πολλαπλασιαστές,


Αν και οι βραχυμεσοπρόθεσμες προοπτικές της Εθνικής είναι δύσκολες, ωστόσο η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως η Τράπεζα διαθέτει πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την κερδοφορία και την λογιστική της αξία σε σύγκριση με τις άλλες Τράπεζες, που προέρχονται κυρίως από την Finansbank.


Σε ένα σενάριο "status quo", η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως η Finansbank μπορεί να προσθέσει 0,5-0,7 ευρώ στα καθαρά έσοδα ετησίως, επιτρέποντας στην Εθνική να επιστρέψει στην κερδοφορία νωρίτερα από τους ανταγωνιστές της. Αν η Εθνική προχωρήσει σε πώληση ποσοστού της Finansbank, αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά το NAV.



ΔΕΗ - Piraeus Sec
.: Τιμή- στόχο 10,50 ευρώ δίνει η Piraeus Sec. για την μετοχή, ύστερα από τα αποτελέσματα τριμήνου τα οποία τα χαρακτήρισε μεικτά. Η αύξηση της τιμής- στόχου προέρχεται κυρίως από το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που ανακοίνωσε το Δημόσιο.




Τα warrants που προέκυψαν με αφορμή τις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών είναι τύπου Bermudan δηλαδή warrants των Βερμούδων. Τα warrants αυτά δίνουν δικαίωμα, αλλά όχι και την υποχρέωση να ασκηθούν στο μέλλον.

 

Θα ξεκινήσουν να ασκούνται αρχής γενομένης στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013, ακολούθως Ιούνιο του 2014 κ.ο.κ. σε εξαμηνιαία βάση.


 

Για τους λάτρεις των περίεργων μυστηρίων οι νήσοι Βερμούδες φέρνουν στην μνήμη το τρίγωνο των Βερμούδων όπου πλοία και αεροπλάνα έχουν χαθεί ή αποπροσανατολιστεί.

 

Τα warrants λοιπόν που εξέδωσαν οι ελληνικές τράπεζες είναι Bermudan warrants δηλαδή θα μπορούν να ασκούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όπως τονίστηκε οι κάτοχοι τους θα έχουν δικαίωμα και όχι υποχρέωση να τα ασκήσουν.

 

Η Alpha έχει εκδώσει 1,233 δισ. warrants, η Εθνική 245,8 εκατ. warrants και η Πειραιώς 849,2 εκατ. warrants

 

Η ακραία κερδοσκοπία του τελευταίου διαστήματος και το υπερβολικό φούσκωμα των χρηματιστηριακών τιμών ουσιαστικά προσδιόριζε την επενδυτική στρατηγική μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου. 

 

Τι θα έπραττε ο πολύς κόσμος, οι απλοί επενδυτές αν τιμές στο χρηματιστήριο και αναλογικά και warrants είχαν μεγάλη αξία; Η απάντηση είναι προφανής... θα τα πουλούσαν.  


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ -απάντηση: Πολλοί αναλυτές και παράγοντες της αγοράς, διαβεβαίωναν τους πάντες για το πόσο καλό θα ήταν το πρώτο τρίμηνο για τα ΠΛΑΘ. Πλην, όμως, η δημοσίευση των μεγεθών αποτέλεσε κυριολεκτικά, σκοτσέζικο ντους.


Στο πρώτο τρίμηνο λοιπόν ο τζίρος από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, υποχώρησε σε 62,26 εκατ. ευρώ από 63,79 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα EBITDA υποχώρησαν σημαντικά στα 4,84 εκατ. ευρώ από 7,33 εκατ. ευρώ.

Το σοκ, όμως, προήλθε από την πτώση κατά 50,6% (!) των κερδών σε 1,39 εκατ. από 2,82 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2012.

Ακόμη χειρότερη η επίδοση των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες, στο -88,23% (!!), καθώς κατέρρευσαν στις 288.000 ευρώ εφέτος από 2,53 εκατ.

Οι απαιτήσεις ανήλθαν σε 58,66 εκατ. από 51,65 εκατ., τα ίδια κεφάλαια σε 114,3 εκατ. από 109,5 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 145,9 εκατ. ευρώ από 140,2 εκατ. ευρώ. Όσο για τις αμοιβές μέσα σε μόλις τρεις μήνες ανήλθαν στις 766.000 ευρώ!

Το θέμα είναι πώς και γιατί είχαν χτίσει τόσο υψηλές προσδοκίες για την εταιρεία και φυσικά για την πορεία της μετοχής της τα στελέχη της και οι αναλυτές. Υπερεκτίμησαν τα δεδομένα των αγορών και της εταιρείας, πέφτοντας παταγωδώς έξω, ή απλώς συνέβη οι επιθυμίες να μην έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.;;

ΠΛΑΘΡ:
Εν αναμονή τώρα του 6μήνου τους, για να επανεκτιμήσουμε την στάση μας απέναντι σε μία εταιρεία που παραμένει αρκετά κερδοφόρος και που η τρέχουσα κ/φση των κάθε άλλο παρά είναι απαιτητική.



LAMDA DEVELΟPMENT:
Και νέα μείωση των ιδίων κεφαλαίων της που στις 31.3.2013 ανήλθαν σε 285,4 εκατ.ευρώ. Υψηλός ο δανεισμός της στα 523,5 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμά της να περιορίζονται κατά 55 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ. ευρώ. ( Ταμείο 31.12.2012: 115 εκατ. ευρώ).

-------------------------------------------


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me