23/7/13

Η Olympic Air... αυτοκτονεί

Τα σχέδια της διοίκησης και το άγρυπνο μάτι της Κομισιόν
Η Olympic Air... αυτοκτονεί

Κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ελέγξιμες ως προς τη δημιουργία καρτέλ και την καταστρατήγηση τν κανόνων ανταγωνισμού υλοποιεί η διοίκηση της Olympic Air, απαξιώνοντας παράλληλα την εταιρία και οδηγώντας σε de-facto περιορισμό πτητικού έργου, τζίρου, θέσεων εργασίας και ουσιαστικού αντικειμένου.

Μετά από την υποβάθμιση του handling με άστοχους χειρσιμούς, την ανεξιχνίαστη πώληση των slots -ακόμα και του JFK-, το λουκέτο στην τεχνική βάση η OA διακόπτει τις πτήσεις προς ρόδο στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ δεν θα εκτελεί πτήσεις από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο από τις 14 Οκτωβρίου!

 
Οι κινήσεις της Olympic Air φαίνεται ότι κινούνται στο πλαίσιο της έγκρισης της απορρόφησής της από την Aegean, η οποία αντιμετωπίζει ουαιαστικά προβλήματα στο στάδιο του ελέγχου από την Κομισιόν. 

Αντιλαμβανόμενη ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι αρχές ανταγωνισμού δεν θα επέτρεπαν τη διάλυση του ανταγωνισμού με τη συγχώνευση των δυο μεγαλύτερων αερομεταφορέρων της χώρας η Olympic Air... αυτοκτονεί. Κόβει τα φτερά της σε όλα τα επίπεδα, εγκαταλείποντας, πτήσεις, συγκριτικά πλεονεκτήματα και απαξιώνοντας φήμη και όνομα.

Υπ αυτό το πρίσμα ακόμα και αρνητική να είναι η απάντηση της Κομισιόν στο από καιρό προαναγγελθέν deal οι δυο εταιρίες θα έχουν συγχωνευθεί επί της ουσίας με την Olympic να παραχωρεί πτητικό έργο στην Aegean και μοιράζοντας το handling μεταξύ της Aegean και άλλων παιχτών, ώστε να μην "ανοίξει ρουθούνι".

Καλά πληροφορημένες πηγές του Sofokleousin.gr αναφέρουν ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένεται να διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούν, τις κινήσεις της Olympic και ενδεχόμενη συμφωνία κυρίων που προκαλεί προβλήματα στον ανταγωνισμό.

Οι διοικήσεις των εμπλεκομένων εταιριών, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους προσπαθούν καιρό τώρα να επιτρέψουν την είσοδο και ενδυνάμωση νέων παιχτών στην αγορά, σχέδιο όμως που δεν έχει αποφέρει καρπούς, καθώς τα υψηλά τέλη του Ελ. Βενιζέλος αποτελούν ουσιαστικό εμπόδιο για την είσοδο νέων εταιριών.

Από την εταιρεία έχουν ενημερωθεί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες για τις αλλαγές στον σχεδιασμό των πτήσεων. Υπήρξε δε η διαβεβαίωση ότι για όσους έχουν βγάλει ήδη εισιτήρια οι πτήσεις τους προς τους προαναφερόμενους προορισμούς οι θέσεις τους είναι διασφαλισμένες από την Aegean.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me