26/7/13

ΕΧΑΕ: Αυξήσεις τιμής-στόχου από τις Πειραιώς Sec. και Alpha Finance


https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEVwfO0wH-DdrMs8Ir_ORvcFhXNy6Kxd_IqAWB3N47-W5ob7oG0A


Σε αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή των ΕΧΑΕ από neutral σε outperform προχώρησε η Πειραιώς Securities, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 7 ευρώ. 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα α’ 6μηνου που θα ανακοινώσει η εταιρεία στις 29 Ιουλίου, η χρηματιστηριακή αναμένει καθαρά κέρδη 35,9 εκατ. ευρώ από τα 7,1 εκατ. ευρώ το 2012, και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 8 εκατ. ευρώ από τα 5,7 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος. 

Τα έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3 εκατ. ευρώ, αμετάβλητα από πέρυσι, ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 48,9 εκατ. ευρώ από τα 8,2 εκατ. ευρώ.


Από την πλευρά της η Alpha Finance αυξάνει την τιμή-στόχο στα 5,8 ευρώ από την προηγούμενη των 4,4 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «ουδέτερη».


Όπως τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής η σταδιακή αλλαγή κλίματος, εν αναμονή των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έχει επηρεάσει την μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει κάνει σημαντικό ράλι από τα χαμηλά της, υπεραποδίδοντας έναντι της αγορά κατά 30% από την αρχή του έτους. 

Παράλληλα τονίζουν ότι το «απροσδόκητο δώρο» των 30 εκατ. ευρώ που προέρχεται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την σχετική ώθηση που έδωσε στην συναλλακτική δραστηριότητα, βελτίωσαν το κλίμα. 

Παρόλο αυτά οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα μακροοικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, που παραμένουν άλυτα και η εύθραυστη πολιτική σταθερότητα, δεν αφήνουν μεγάλο περιθώριο αισιοδοξίας. 

Σε ότι αφορά την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου από τον MSCI, η Alpha Finance εκτιμά πως δεν αποτέλεσε έκπληξη και εκτιμά ότι η Ελλάδα αναμένεται έχει μεγαλύτερο βάρος στις αναδυόμενες αγορές απ’ ότι είχε στις ανεπτυγμένες κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε εισροές 500 εκατ. ευρώ έως 1 δις. ευρώ.


Για το α΄ εξάμηνο, αναμένει καθαρά (προσαρμοσμένα) κέρδη 37 εκατ. ευρώ, και καθαρά (δημοσιευμένα) κέρδη επίσης 37 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA στο α’ εξάμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 51 εκατ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα στα 60 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me