20/7/13

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάει Μπαρτσελόνα ο Παπανικολάου!


Το Sport24.gr αποκαλύπτει πως ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να θεωρείται πλέον παίκτης της Μπαρτσελόνα! Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάρτσα, Χουάν Κάρλες Ραβέντος, το επιβεβαιώνει ουσιαστικά μιλώντας αποκλειστικά στο Sport24.gr.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Sport24 από την Ισπανία και συγκεκριμένα από πηγαδάκια, μετά τη συνέντευξη τύπου της αποχώρησης του Τίτο Βιλανόβα από τον πάγκο της ομάδας ποδοσφαίρου, λένε πως η Μπαρτσελόνα επανήλθε μ’ εντυπωσιακή πρόταση το μεσημέρι. Του προσέφερε τριετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει μαζί με τα μπόνους κοντά στα 5.500.000 ευρώ!


Παράλληλα έριξαν το buy out για το ΝΒΑ στο 1.000.000 ευρώ για το καλοκαίρι του 2014 και στις 750.000 για το καλοκαίρι του 2015. Με αυτήν την απίστευτη πρόταση- ρελάνς «έκλεισε» ουσιαστικά τον Παπανικολάου, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καν στη διαδικασία της αντιπρότασης.

Το Sport24 επικοινώνησε πριν λίγη ώρα με τον αθλητικό διευθυντή της Μπάρτσα Χουάν Κάρλες Ραβέντος. Ακούστηκε αιφνιδιασμένος και αρκέστηκε να πει λακωνικά: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο». Η πολιτική της Μπαρτσελόνα είναι να μην προχωρά σε ανακοινώσεις πριν πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια. 

Οπότε θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποδέσμευσης του Παπανικολάου από τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια να υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα, με τον πρώτο να λαμβάνει άμεσα 1.500.000 ευρώ και τέλος να υπογράψει ο Παπανικολάου το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα.

Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, τότε μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου η Μπαρτσελόνα θ’ ανακοινώσει την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου.

Πιο ακριβοπληρωμένος και από τον Ναβάρο!

Το κόστος της μεταγραφής, για την Μπαρτσελόνα, αν ο Παπανικολάου εξαντλήσει την τριετία, θα φτάσει τα 12.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αλλά και του 1.500.000 ευρώ, που κατέβαλε στον Ολυμπιακό!

Ο Ελληνας φόργουορντ γίνεται αυτομάτως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας τόσο τον αρχηγό της, Χουάν Κάρλος Ναβάρο όσο και τον Εραζεμ Λόρμπεκ. Ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα δαπάνησε για τον Παπανικολάου, τα χρήματα που είχε υπολογίσει να δώσει στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος προτίμησε το λιμάνι του Πειραιά και όχι της Βαρκελώνης.
Τα νέα μεταγραφικά δεδομένα στον Ολυμπιακό λόγω Παπανικολάου
Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι αργά το βράδι της Πέμπτης ο τζένεραλ μάνατζερ της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κρέους, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ και του ζήτησε να δώσει το ΟΚ, έτσι ώστε να κατατεθεί η 3 κατά σειρά βελτιωμένη πρόταση προς τον Παπανικολάου. Ο Ροσέλ απάντησε θετικά κι έτσι η Μπαρτσελόνα επανήλθε με το τριετές συμβόλαιο των 5.500.000 ευρώ.

Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» επικοινώνησε αργά το μεσημέρι με τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα για να ενημερωθεί για τη νέα πρόταση που έκαναν στον Παπανικολάου. Μόλις την άκουσαν, γνώριζαν πως ήταν αδύνατον να την ανταγωνιστούν. Δεν είχε νόημα να καταθέσουν αντιπρόταση, αφού μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να πει όχι στον πακτωλό εκατομμυρίων των Καταλανών!

"Παπ", ο 6ος Έλληνας της Μπάρτσα

Ο Παπανικολάου θα γίνει ο 6ος Ελληνας που θα φορέσει τη φανέλλα της Μπαρτσελόνα μετά τους Ευθύμη Ρεντζιά, Νίκο Οικονόμου, Μιχάλη Κακιούζη, Γιάννη Μπουρούση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη. 

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου τον Σπετέμβριο του 2009, καταβάλοντας στον Αρη το ποσό των 950.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 1.300.000 ευρώ.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο "Rising Star” από την Ευρωλίγκα. Ο διεθνής φόργουορντ βελτιώθηκε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αναδείχτηκε πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας στα τρίποντα (59.4%), ενώ ήταν ο 2ος μεταξύ των "ερυθρολεύκων" σε ριμπάουντ (4.5) και κλεψίματα (0.9), 3ος στο σύστημα αξιολόγησης index (12.2) και στα κοψίματα (0.7), 4ος στο σκοράρισμα (9 π.) αλλά και στις ασίστ (1.4).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me