12/7/13

To Λάθος



Σε αντίθεση με το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη, όπου οι διωκτικές αρχές περιμένουν από τον ήρωα του βιβλίου να κάνει "το λάθος", ο "άλλος" Αντώνης Σ, δεν φαίνεται να κουράζεται, κάνοντας το ένα μετά το άλλο.

Γράφει: Δημήτρης Παπαριστείδης  
http://www.fmvoice.gr/


Κυρίως, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σχέδιο εξόδου από την κρίση, ενώ όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται βιαστικά, υπό το κράτος του πανικού.Πρόσφατα παραδείγματα, το λουκέτο της ΕΡΤ και η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι αποζημιώσεις και οι επαναπροσλήψεις νέων υπαλλήλων θα αντισταθμίσουν τα όποια οφέλη.


Παράλληλα, η κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών, η ρευστοποίηση ακινήτων, η πώληση επιχειρήσεων του δημοσίου και η αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και η απελευθέρωση των αγορών, έχουν ουσιαστικά τεθεί στο περιθώριο. Η κυβέρνηση, έχει εισέλθει σε μια δύσκολη φάση με τη διεθνή συγκυρία να είναι αρνητική. Τα σύννεφα της ύφεσης πυκνώνουν στην Ευρώπη, ενώ οι πολιτικές αναταραχές επεκτείνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη.


Η κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει πλέον την ανοχή του εκλογικού σώματος, και πολύ περισσότερο δεν έχει περιθώριο για άλλα λάθη, διαφορετικά θα αναγκαστεί υπό το βάρος των λανθασμένων επιλογών της, να οδηγήσει τη χώρα στη επώδυνη διαδικασία των εκλογών.


Η αντανάκλαση της κυβερνητικής ανεπάρκειας εμφανίζεται στο χρηματιστήριο, το οποίο διολισθαίνει διαρκώς. Οι προοπτικές δεν είναι αισιόδοξες, καθώς οι καθυστερήσεις και αναβολές στη εφαρμογή του "μνημονίου" απομακρύνουν το ενδεχόμενο εκτέλεσης ενός πλεονασματικού προϋπολογισμού. 


Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα βοηθούσε στην εκ νέου πρόσβαση της Ελλάδος στις αγορές, ενώ θα ήταν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, στα χέρια του οικονομικού επιτελείου, να επιτύχει ένα νέο κούρεμα του Δημόσιου χρέους, που θα το καθιστούσε βιώσιμο.


Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να είναι ζητούμενο και το 2014, ενώ οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου θα παραμείνουν απαγορευτικές για τη χώρα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me