6/7/13

X.A.

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΙΡΗΜΜΕΝΑ...

Στην πρώτη γραμμή των γεγονότων που θα επηρεάσουν την αγορά είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου, οι αποκρατικοποιήσεις ενώ στο εξωτερικό το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης στην Αμερική και οι εκλογές στην Γερμανία θα έχουν σημαντικές επιρροές στην αγορά.
http://assets.tanea.gr/ygeia/files/amos%20paralia%20gynaika.jpg 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ δείκτης έχοντας κινηθεί στο πρώτο ήμισυ της χρονιάς μεταξύ των 796,5 και 1.160 μονάδων βρίσκεται σε απόσταση 15% από την περιοχή των 1000 μονάδων...

ΚΑΙ οι 1000 μονάδες αποτελούν αντικειμενικά ένα επίπεδο που θα μπορούσε να θεωρηθεί εφικτό έως το τέλος του έτους (για την ακρίβεια 5% χαμηλότερα από την αρχή της χρονιάς).

ΒΕΒΑΙΑ αλλιώς ήταν η σύνθεση του δείκτη στο ξεκίνημα του 2013 και εντελώς διαφορετική τώρα
, αλλά τι σημασία έχουν αυτές οι ''μικρολεπτομερειούλες'' για τους χαρακόβιους... Σε αυτούς δώστους κεριά, δώστους κεφαλές και ώμους, δώστους νούμερα και πάρτους την ψυχή...



XΡHMATOΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΘΕΩΡΙΑ: Στην καθημερινή επενδυτική πρακτική παρατηρούνται φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με βάση την κρατούσα θεωρία της αποτελεσματικής θεωρίας, δηλαδή με βάση την υπόθεση του συνειδητοποιημένου επενδυτή και τα κλασσικά υποδείγματα αποτίμησης.
Πολλές φορές αυτά τα φαινόμενα βαφτίζονται ανωμαλίες της αγοράς. Η συμπεριφορική χρηματοοικονομική προτείνει εναλλακτικές εξηγήσεις των φαινόμενων αυτών με βάση την ψυχολογία του επενδυτή.

Στην ''συμπεριφορική'' χρηματοοικονομική υπάρχουν δύο βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η ανάπτυξη όλων των θεμάτων. Οι άνθρωποι παίρνουν συχνά αποφάσεις και λύνουν προβλήματα βασιζόμενοι σε ''βολικούς'' κανόνες  και χωρίς αμεροληψία... Και η παρουσίαση / διατύπωση του προβλήματος επηρεάζει την απόφαση. Επίσης τα άτομα ακολουθούν επιπλέον μια σειρά από μεροληπτικές συμπεριφορές στον τρόπο που παίρνουν αποφάσεις. Για παράδειγμα τα άτομα έχουν την τάση να:

  • Ενεργούν και πιστεύουν ό,τι και τα υπόλοιπα άτομα κάνουν και πιστεύουν. Θυμούνται τα άτομα τις επιλογές τους, ως καλύτερες από ότι ήταν στην πραγματικότητα...
  • Αξιολογούν την πληροφορία με τρόπο που να επιβεβαιώνει προγενέστερες προσδοκίες τους. Ζητάνε περισσότερα για να δώσουν κάτι, από όσα θα πλήρωναν για να το αγοράσουν...
  • Δίνουν μεγάλο βάρος σε μία μόνο πτυχή ενός γεγονότος. Πιστεύουν ότι ελέγχουν καταστάσεις, τις οποίες στην πραγματικότητα δεν ελέγχουν.
  • Αγνοούν τις πιθανότητες, όταν παίρνουν αποφάσεις και υποεκτιμούν τον χρόνο περαίωσης μιας εργασίας...
 
ΟΤΕ: Επανήλθε στην κεφαλαιοποίηση των 3 δισ. ευρώ με το σύνολον των ιδίων κεφαλαίων στο 1,78 δισ. ευρώ από 1,6 δισ. ευρώ στις 31.12.2012. Κέρδη 3μήνου 167,5 εκατ. ευρώ (πολλά έκτακτα) και πωλήσεις 1,045 δισ. ευρώ.

ΟΙ ταμειακές ροές από''Λ.Δρ.'' στο 3μηνο εμφανίζονται θετικές κατά 256,6 εκατ. ενώ πέρυσι ήταν 234,2 εκατ. Με P/BV στο 1,69 και με τον ΔΔΜ στο 1,54. Και με ισχυρή στήριξη στα επίπεδα των 5,8000, ενώ στο 2013 εμφανίζει εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ των 4,2600 και των 7,8000 ευρώ.


ΕΥΔΑΠ: Οπως προκύπτει από την λογιστική κατάσταση α΄ τριμήνου, το ταμείο της εισηγμένης ήταν 31 εκατ. και το «υπόλοιπο κερδών εις νέον» 383,9 εκατ. (!). Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, στις 31/3 στα 160,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει τεράστιες απαιτήσεις από το Δημόσιο.

ΜΕΤΚΑ: Κάπως κινήθηκε χθες, απομακρυνόμενη από το 10άρι. Με άνοδο 3,80% στα 10,3900 ευρώ και με συναλλαγές 62.600 τμχ. Αποτιμάται σε 539,8 εκατ., με τον μητρικό ΜΥΤΙΛ στα 521,4 εκατ. ευρώ.

ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ συνέχεια για την ΕΥΡΩΒ, όπου πήγαιναν γυρεύοντας όσοι εγκλωβίσθηκαν επηρεαζόμενοι από τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις της στο ταμπλό. Και από τα 3,0000 και τα 2,5000 ευρώ σε χρόνο dt στο 0,9000 (ιστορικό χαμηλό)... Και απ' ότι βλέπουμε, την Δευτέρα μάλλον θα έχουμε συνέχεια.   


Η ΕΙΔΗΣΗ: Αυξάνει τις θέσεις της σε μετρητά η Amundi, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη, που επενδύει 1 τρισ. δολάρια, κυρίως για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών. Η Amundi προειδοποιεί ότι οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη του 2014 είναι υπερβολικά αισιόδοξες, με αποτέλεσμα να τηρεί επιφυλακτική στάση απέναντι στις επενδύσεις ρίσκου. 


Ο οίκος που ανήκει στις δύο Γαλλικές Τράπεζες, Credit Agricole και Societe Generale, άρχισε να αυξάνει τις θέσεις της σε μετρητά αφότου ο Ben Bernanke δήλωσε ότι η Fed ενδέχεται να επιβραδύνει το τύπωμα χρήματος
  • Ενώ προβλέπει περαιτέρω πτώση των μετοχών, εάν υπάρξει υποβάθμιση των εκτιμήσεων των αναλυτών και των εισηγμένων για τα εταιρικά κέρδη, λόγω της χαμηλότερης των προβλέψεων ανάπτυξης.
 
Οι παραγγελίες για τον γερμανικό βιομηχανικό κλάδο μειώθηκαν το Μάιο κατά 1,3 ενώ οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - έβλεπαν αύξηση κατά 1,2%. Βασική αιτία είναι η αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης, καθώς οι παραγγελίες από το εσωτερικό συρρικνώθηκαν κατά 4,1%.


"Είναι μία πικρή απογοήτευση" δήλωσε ο Andreas Scheurle, της Dekabank και συμπληρώνει: "Η μείωση των παραγγελιών του εσωτερικού για κεφαλαιουχικά προϊόντα είναι ανησυχητική, καθώς όλα αυτά υποδεικνύουν μείωση των επενδύσεων". Στο -2,35% ο DAX με κλείσιμο στις 7806 μονάδες.


ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: Νέες προβλέψεις της Goldman Sachs για το 2013. Εκτιμά ότι η ισοτιμία EUR/USD θα βρίσκεται στα 1,3700, η ισοτιμία GBP/USD στα 1,4600, η ισοτιμία USD/JPY στα 105,00 και η ισοτιμία AUD/USD στα 0,9000. 


Όσον αφορά τις Αγορές μετοχών, ο στόχος για τον S&P 500 είναι στις 1750 μονάδες και για τον Ευρωπαϊκό STOXX Europe στις 320 μονάδες. Στην Αγορά Εμπορευμάτων, "βλέπει" το πετρέλαιο στα 105,00 δολάρια και το χρυσό στα 1300.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me