24/9/13

Συνέλαβαν αστυνομικό πρώην φρουρό του Μπαρμπαρούση

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Αστυνομικό που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, συνέλαβαν απόψε άνδρες της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του αφού ύστερα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, εντοπίστηκαν προσωπικά του αντικείμενα που ανήκαν όμως στην Ελληνική Αστυνομία.




Πρόκειται για τον 44χρονο αρχιφύλακα Δημήτρη Μακρή, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, με το ερώτημα της απόταξης, για τη στάση που είχε τηρήσει στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου όταν μέλη της τοπικής οργάνωσης παρουσία του τοπικού βουλευτή και του αστυνομικού αναποδογύριζαν πάγκους μικροπωλητών.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο Mακρής είχε προτιμήσει να αφήσει το υπηρεσιακό του κράνος του, τις επικαλαμίδες του αλλά και κυνηγετικά φυσίγγια που ανήκαν στον ίδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Συνέλαβαν αστυνομικό πρώην φρουρό του Μπαρμπαρούση
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο ίδιος ήταν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την ώρα της έρευνας και όταν στέλεχος της οργάνωσης τον ειδοποίησε, ανέβηκε στα γραφεία και παραδέχθηκε ότι είναι δικά του το κράνος και τα υπόλοιπα αντικείμενα.
Εκτός από τα είδη που του ανήκαν βρέθηκαν επίσης μέσα στα γραφεία 30 ασπίδες, 2 κράνη, 15 ασπίδες, 11 κοντάρια με σημαίες, 3 ξύλινοι ράβδοι, 5 στιλιάρια, 1 τσεκούρι και 1 αστυνομικό πηλίκιο.
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, ο 45χρονος αστυνομικός κατηγορείται για κατοχή πυρομαχικών και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Συνέλαβαν αστυνομικό πρώην φρουρό του Μπαρμπαρούση
Το βίντεο από την επίθεση στους πάγκους μεταναστών στο Μεσολόγγι
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες αργότερα μετά τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου, από όπου και το βίντεο, ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας, με επιστολή του στα μέσα μαζικής ανημέρωσης ζητούσε να αποσυρθούν δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι απλώς εκτελούσε τη διατεταγμένη υπηρεσία του και αρνούμενος ότι φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής.

Στην επιστολή του, το Σεπτέμβριο του 2012, ανέφερε:

Συνέλαβαν αστυνομικό πρώην φρουρό του Μπαρμπαρούση
Η παρουσία μου στον προεκταθέντα δημόσιο χώρο, δίπλα στον ως άνω Βουλευτή, εντάσσεται στα καθηκοντά μου, ως αστυνομικού φύλαξης αυτού, δυνάμει της διαταγής της υπηρεσίας μου. Ο τρόπος εκέλεσης των καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων που τοποθετούνται στη φρουρά πολιτικών προσώπων, και τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους καθορίζονται τόσο από τον Νόμο όσο και από τις ειδικότερες διαταγές των Προισταμένων τους, στις οποίες μπορεί ο κάθε πολίτης, πολλώ δε μάλλον ένας υπεύθυνος δημοσιογραφικός φορέας να ανατρέξει.

Κάθε περαιτέρω αναφορά στο προσωπό μου, ειναι αναξηθής, ουδεμία σχέση έχουσα με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, είναι ψευδές ότι φορούσα μπλούζα με διακριτικά οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού. Αντθέτως έφερα συνηθισμένη πολιτική περιβολή, όπως κάθε άλλος συναδελφός μου που εκτελεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Ασφαλώς, η προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι δήθεν μια μαύρη κοινή μπλούζα, σαν αυτές που φοριούνται από χιλιάδες συμπολίτες μας, συνδέεται καθ οιονδήποτε τρόπο με συμμετοχή (ή πολύ περισσότερο με ένταξη) σε κάποιον πολιτικό φορέα, δεν δύναται να θεμελιωθεί καν στην κοινή λογική.

Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχα σε οποιαδήποτε ενέργεια εκδίωξης κάποιου πολίτη, μικροπωλητή ή μη, καθώς ούτε την εξουσία ούτε την αρμοδιότητα προς τούτο έχω.

Επιπλέον, δηλώνω την αδυναμία μου να παρακολουθήσω το επιχείρημα - κατηγορία ότι δήθεν συνομίλησα έντονα με πολίτες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σε κάθε περίπτωση δε, είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να επιχειρείται να " δέσει το ρεπορτάζ" με την επίκληση του "αδικήματος" της έντονης συνομιλίας...

Πολύ περισσότερο ουδεμία ανάμιξη είχα με "καταστροφή πάγκων" και άλλα συναφή, μόνη δε η παρουσία μου στο συγκεκριμένο σημείο, δυνάμει των καθηκόντων που υποχρεούμην να εκτελώ, δεν είναι δυνατόν να παρερμηνεύεται και να διαστρεβλώνεται, προς δημιουργία εντυπώσεων.»
- Αγρίνιο 11 Σεπτεμβρίου 2012 - Αρχιφύλακας Μακρής Δημήτριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me