Δεν είναι πολύ ευχάριστο να διευθύνεις μία επιχείρηση και η αμοιβή σου να παραμένει αμείωτη στα 20.000 ευρώ το μήνα, ή 240.000 ευρώ το χρόνο, συν τα όποια έξοδα παράστασης κλπ. κλπ., την ώρα που η κοινωνία έχει υποστεί "τσεκούρι" σε μισθούς, συντάξεις, χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα δεινά;
Ποιος θα δώσει απαντήσεις για ζημιές και αμοιβές;
Δεν είναι απορίας άξιο γιατί να παραμένει ο μισθός αμείωτος την ώρα που τα μεγέθη της επιχείρησης που διοικείς καταρρέουν;
Για αυτόν που τα λαμβάνει μάλλον δεν γνωρίζουμε αν είναι, αλλά για τους μετόχους της επιχείρησης σίγουρα είναι. Και αν οι μέτοχοι ήταν ιδιώτες θα μπορούσαμε να πούμε «αυτοί έχουν το πρόβλημα ας το λύσουν».
Όταν όμως μέτοχοι είμαστε όλοι εμείς δια του ελληνικού δημοσίου που κατέχει σημαντικό ποσοστό γύρω στο 35% στα Ελληνικά Πετρέλαια, τότε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος – Αλέξης Κομνηνός που αμείβεται με 170.000 Ευρώ το χρόνο και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Κωστόπουλος που αμείβεται με 238.000 ευρώ, θα πρέπει να απολογηθούν γιατί τα ΕΛΠΕ στο εξάμηνο κατέρρευσαν.
Και η λέξη δεν είναι υπερβολή αφού τα μεγέθη του γιγαντιαίου ομίλου υπέστησαν στραπάτσο. Οι ζημιές έφτασαν τα 177 εκατομμύρια ευρώ, έναντι κερδών πέρσι το ίδιο διάστημα, ενώ και ο τζίρος υποχώρησε.