3/1/14

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Με δυο απλές κουβέντες ο Τζήμερος ανέδειξε την ηλιθιότητα του οικονομικού επιτελείου

του Στρατή Μαζίδη
Με το Θάνο Τζήμερο είχαμε ασχοληθεί κατά την περίοδο των εκλογών. Τόσο κατά την πρώτη αναμέτρηση όσο και κατά τη δεύτερη όπου γκρέμισε όλα όσα είχε οικοδομήσει.
Φαίνεται όμως θυμήθηκε πάλι την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή δηλαδή του διαφημιστή και το πως να επικοινωνεί πράγματα στην κοινωνία. Και τι έκανε; Ανέδειξε την ηλιθιότητα του οικονομικού επιτελείου με την κατάθεση των πινακίδων του ΙΧ του όπου μάλιστα υπήρχε και πεδίο να συμπληρώσει κανείς το γιατί τις καταθέτει. Δηλαδή έλεος, για δύο τενεκεδολαμαρίνες να τρως δύο ώρες στην ουρά την ώρα που όπως είπε στο Βέλγιο απλά τις πετάς σε ένα κουτί και τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους.

Όμως ανέδειξε και κάτι ακόμη. Την ηλιθιότητα των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς και των τελών και των χαρατσιών. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά φαίνεται ως μονάδα παραγωγής πλούτου ένα αυτοκίνητο ή το σπίτι που μένεις. Την ύπαρξη ενός ΙΧ τη θεωρεί ΤΕΚΜΗΡΙΟ (!) δηλαδή απόδειξη ότι βγάζεις χρήματα!

Το ότι μπορεί να απέκτησες κάποια πράγματα από οικονομίες παρελθόντων ετών, την εργασία σου ή κληρονομιά, αλλά τώρα δεν έχεις εισοδήματα ή χρήματα, δεν το εξετάζει κανείς.

Λογικό στην Ελλάδα της ευημερίας και της καλοπέρασης του λαού.

Έχεις πχ σπίτι 130 τμ στο Γέρακα; Άρα βγάζεις σίγουρα € 7.000,00. Το πως βγαίνει τώρα αυτό το νούμερο είναι σα το ανέκδοτο με τους τρελούς και τον ψυχίατρο που ρωτούσε πόσο 10:2. Ο ένας απάντησε 100, ο άλλος μπλε και ο τρίτος δύο λέγοντας πως διαίρεσε το 100 με το μπλε.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι τι διαφορά έχουν ορισμένοι τενεκέδες με νούμερα με ορισμένους δίποδους που λαμβάνουν αποφάσεις; Νομίζω ότι οι τελευταίοι είναι ξεγάνωτοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me