3/1/14

ΤΟ 40% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...

Τρομακτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας στη Βρετανία που αποκαλύπτουν ότι 750.000  νέοι δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ζουν!
Η ανεργία είναι η κυριότερη αιτία ...
της γενικής κατάθλιψης που μαστίζει τους νέους σύμφωνα με την έκθεση της Prince's Trust. Η φιλανθρωπική οργάνωση για τους νέους που ίδρυσε το 1976 ο πρίγκιπας Κάρολος δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεση δράση για να  «μην γίνουν οι άνεργοι νέοι, απελπισμένοι νέοι».
Το ένα τρίτο των μακροχρόνια άνεργων νέων δηλώνει σύμφωνα με την έκθεση ότι έχει σκεφτεί την αυτοκτονία.
Τα συμπεράσματα προέκυψαν από συνεντεύξεις με 2.161 νέους ηλικίας από 16 έως 25 ετών. Σχεδόν ένας στους δέκα συμφώνησε με τη δήλωση «δεν έχω κανένα λόγο να ζω». Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 21% για τους νέους εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή πρακτικής.
Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι όσοι νέοι δεν έχουν δουλειά για περισσότερο από έξι μήνες, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αναλογιστεί την πιθανότητα αυτοκτονίας, ενώ ένας στους τέσσερις έχει αυτοτραυματιστεί.
Συνολικά το 40% των ανέργων νέων έχουν εμφανίσει συμπτώματα ψυχικής διαταραχής, όπως σκέψεις αυτοκτονίας, αισθήματα αυτολύπησης και κρίσεις πανικού ως άμεση συνέπεια της ανεργίας.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Prince's Trust Μαρτίνα Μίλμπερν δήλωσε ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι η ανεργία ευθύνεται για σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων, που διαρκούν επί μακρό διάστημα.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του περασμένου μήνα από την εθνική στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 99.000 στα 2,39 εκατομμύρια. Περίπου 440.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι νέοι.
Πηγή : enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me