8/1/14

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Οι Έλληνες σήμερα...

Γράφει η Κατερίνα Δημητρίου
Άν και περήφανη για την χώρα μου, είναι συγκλονιστικό να βρίσκομαι ανάμεσα σε μια κοινωνία στην οποία όλοι αυτοαποκαλούνται Έλληνες. Ελλάδα; Ποια Ελλάδα; Την ¨τότε¨;


Και τώρα; Έλληνες; Ποιοί Έλληνες;


Aπο πού και ως πού Έλληνες; Εκείνους που έχουν ξεχάσει και ακόμη ξεχνούν; Αθήνα; Ποια; H σοφή πόλη με τους αμέτρητους διδασκάλους της όπως ο Πλάτωνας,ο Σωκράτης,ο Αριστοτέλης κ.ο.κ. ; Οι Αθηναίοι δεν αξίζουν να λέγονται Αθηναίοι. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που παλεύουν να διατηρήσουν μια τέτοια ¨Αξία¨. Η εκπόρνευση όχι μόνο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος είναι αδιανόητη και απάνθρωπη.

Όλο αυτό το μαζικό ρομποτικό σύνδρομο ανούσιας τρέλας που επικρατεί εκεί έξω δεν συνάδει καν με την έννοια "Ελ".

Πόσο μάλλον με την έννοια άνθρωπος. Όλοι πασχίζουν να τα ρίξουν σε κάποιον. Η Μέρκελ, η χρυσή αυγή,Ο Σαμαράς...Είναι όλοι προδότες και Άχρηστοι λέμε. Και εσύ; Εσύ δεν τους διάλεξες; Εσύ δεν είσαι αυτός που μονίμως περιμένεις τον θεό, τον κατάλληλο πρωθυπουργό “μπάς” και έρθουν καλύτερες εποχές; Και εκείνοι που δεν το διάλεξαν; Τι γίνεται με εκείνους τους ανθρώπους εκεί έξω; Εσύ; Εσύ τι κάνεις γι’ αυτό; Απλά περιμένεις; Δημιουργείς μόνο φασαρία; Εθελοτυφλείς;

Εσύ ο ίδιος οφείλεις να κάνεις τις αλλαγές και όχι ο θεός ή κατάλληλος πρωθυπουργός.Τι περιμένεις; πότε θα κάνουν οι άλλοι το βήμα για να κάνεις κι εσύ; Χρειάζεσαι και πυροτεχνήματα δηλαδή για να πάρεις μπρος και να αποκτήσεις προσωπική βούληση; Από πότε ξέχασες και τον αυτοσεβασμό σου ως άνθρωπος και επιτρέπεις στο σύστημα να σε έχει πείσει να συμβιβάζεσαι και φέρεσαι σαν ξετσίπωτη και άψυχη μαριονέτα που... μόνο στους άλλους έχεις μάθει να επιτίθεσαι και κατηγορείς φοβούμενος να αντικρύσεις την προσωπική σου αντανάκλαση στον καθρέφτη;

Α ναί! Πάντα οι άλλοι και ποτέ εμείς οι ίδιοι. Περιμένεις τις πολυπόθητες αλλαγές,παραμένοντας βολεμένος χωρίς να επιχειρήσεις να δράσεις συμβάλλοντας και εσύ στις αλλαγές που επιθυμείς. Ασχολείσαι με ανούσια πράγματα να απασχολείς το μυαλό σου γιατί φοβάσαι να αφήσεις τα γνώριμα .

Άλλωστε τα άγνωστα και τα διαφορετικά σε έχουν κάνει να πιστέψεις ότι είναι άσχημα. Τι τραγική ειρωνεία που αποτελεί το γεγονός του να ζητάς ΚΑΙ αλλαγές μετά. Σου ¨φορούν¨ ψεύτικες αλυσίδες και το χάφτεις. Πόσοι ακόμα δηλαδή πρέπει να αυτοκτονήσουν,να μείνουν άστεγοι,να λιμοκτονήσουν και να υποφέρουν πια; Α ναί ξέχασα, φταίει ο Πακιστανός ,ο Αλβανός,ο Κινέζος ,ο Μαύρος,ο ξένος, ο διαφορετικός...

Είμαι Ελληνίδα και δηλώνω ότι Αυτοί που αποκαλούνται Έλληνες με έχουν βλάψει και όχι οι υπόλοιπες φυλές που σε έχουν κάνει διπρόσωπε συμφεροντολόγε "Έλληνα" να Πιστέψεις ότι είναι η αιτία. Εσύ είσαι η αιτία που σταμάτησες να έχεις συνείδηση.

Σταμάτησες να έχεις προσωπική άποψη, βούληση και ωφέλιμα για το κοινωνικό σύνολο κριτήρια , ενώ ακολουθείς πιστά μια κλασσική σου τακτική, αποδεχόμενος μοιρολατρόντας όλα όσα σου πλασάρουν εκεί έξω. Από πότε ο λευκός είναι καλύτερος από τον μαύρο,τον κίτρινο κ.τ.λ. ; Από πότε η καλοσύνη χωρίζεται σε χρώματα; Από πότε η αγάπη διαχωρίζεται σε Ιησούς, Θεός, Εκκλησία, Βούδας, Μωάμεθ, Αλλάχ, Σίβα κτλ;

Γνωστή και πεπαλαιωμένη μόδα που ακόμη ακολουθείς τυφλός λες και θα διαλέξεις φαγητά ή ρούχα! Απαράδεκτο! Από πότε η συνείδηση, η αγάπη και το φώς κατηγοριοποιούνται; Όχι φίλε μου με το να βρίζεις τον Σαμαρά,την Μέρκελ,τον ξένο,Τον χριστό,Τον Διάολο,τον διπλανό σου και όλους τους υπόλοιπους που κατεβάζεις απελπισμένα από το μυαλό σου,δεν καταφέρνεις τίποτα και φτάνεις σε σήμειο να μην αποτελείς καν εξαίρεση από όλα αυτά που εσύ ο ίδιος κατηγορείς και αγανακτείς. Καταλήγεις ολόιδιος και ένα με αυτό που σιχαίνεσαι.

Η εκκλησία και ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός δεν θα σε σώσει. Εσύ ο ίδιος έχεις την δύναμη να σώσεις τον εαυτό σου και μόνο, με καθαρή συνείδηση και πρόθεση, όχι μόνο ατομική αλλά και συλλογική ταυτόχρονα.

Η τακτική ενός οργανωμένου και πονηρού συστήματος της εκκλησίας, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ σε έχουν κάνει να υποτιμάς τον εαυτό σου,να τον οριοθετείς χωρίς εξέλιξη, να τον μαστιγώνεις ανεξέλεγκτα και να φοβάσαι σε μόνιμη βάση.

Δεν είσαι κατώτερος από διδασκάλους .(όπως ο Χριστός, ο βούδας, ο Αλλάχ κ.τ.λ)που ήρθανε να σε διδάξουν και δυστυχώς ακόμη δεν έμαθες. Η αγάπη δεν ορίζεται με λίστες ονομάτων, "τάξεως",περιορισμούς και φόβο που ψευδώς παρουσιάζουν και παρερμηνεύουν η εκκλησία, η Πολιτική και τα ΜΜΕ.

Κατηγορώ την εκκλησία,τους πολιτικούς,τους καναλάρχες. Κατηγορώ επίσης και όλους αυτούς που θεώρησαν σωστό να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες εγκαταλείποντας την χώρα τους . Αυτοί και αν είναι προδότες για εμένα προσωπικά, που δεν είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν μαζί μας αυτήν την κατάσταση της χώρας.

Αλλά συνειδητοποιώ πως τέτοιου είδους άσχημα συναισθήματα και αντιδράσεις δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε έναν φαύλο κύκλο. θα εστιαστώ μέσα μου,να βελτιώσω τον εαυτό μου ώστε να μην γίνω όλα όσα με εξανάγκασαν από βρέφος να πιστέψω και να δεχτώ, φορτώνοντας μου βάρη και πεποιθήσεις που δεν μου αναλογούν.

Επιλέγω να μη πάρω μέρος σε καμία μαζική υστερία και γίνω σαν εκείνους που αντικρίζω καθημερινά γεμάτο φόβο,θυμό,απογοήτευση και θλίψη. Δεν είμαι εγώ Αυτό.

Είμαι αγάπη,Πιστεύω στην αγάπη,στην ελπίδα και στην ειρήνη και εάν ο καθένας από εμάς έκανε προσπάθειες ώστε να εφαρμόσει τις ηθικές αυτές αξίες, τότε κάτι τέτοιου είδους θετικά και αρμονικά στοιχεία δεν θα θεωρούνταν απλά και ονειρικά ¨κλισέ¨ από την κοινωνία μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me