4/1/14

Πλεόνασμα στον Δήμο Καλαμάτας

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Με χρηματικό πλεόνασμα έκλεισε το ταμείο του Δήμου Καλαμάτας το 2013, το οποίο ανήλθε σε 7.773.666 ευρώ, έναντι 6.099.600 ευρώ που έκλεισε το 2012. 

Τούτο «καταδεικνύει νοικοκυρεμένη διαχείριση στο Δήμο Καλαμάτας», τόνισε χθες σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «εξόχως σημαντικό».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέθεσε πως, «όλα τα στοιχεία είναι ηλεγμένα, όλες οι διαδικασίες είναι εγκεκριμένες από υπερκείμενες Αρχές. Το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ ελέγχει τα πάντα κι όλες οι διαδικασίες έγιναν στην ώρα τους», ενώ ευχαρίστησε για το αποτέλεσμα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη, τη διευθύντρια, και τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δήμος Καλαμάτας πέτυχε αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, παρά την μείωση των πόρων που χορηγεί το κράτος μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ κατά 65% περίπου και παρά το υπέρογκο κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων που βαρύνει τα οικονομικά του Δήμου κατά 62 ευρώ τον τόνο.

Από την δημοτική αρχή επισημαίνεται επίσης, πως ο Δήμος πλήρωσε όλες του τις υποχρεώσεις, που συνίσταντο κυρίως σε οφειλές των πρώην Δήμων Αρφαρών, Θουρίας και Άριος και όπου αυτό δεν έγινε, οφείλεται σε έλλειψη δικαιολογητικών ή δικαστικές αποφάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me