3/1/14

ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ...

Τέλος στις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς υπόσχεται να βάλει μια νέα μέθοδος μικροχειρουργικής που πραγματοποιείται ήδη με επιτυχία στον Καναδά.

 


Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρδιακών Παθήσεων στο Μόντρεαλ ανέπτυξαν μια μέθοδο που προσφέρει πολύ μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, αφού πραγματοποιείται με τη χρήση μιας μικροσκοπικής κάμερας που παρέχει εικόνες που δείχνουν σε μεγέθυνση τα σημεία των αρτηριών στα οποία υπάρχει το πρόβλημα.

Έτσι, ελαχιστοποιείται το ρίσκο που υπάρχει σε κάθε επέμβαση, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και για τους ηλικιωμένους, ο οργανισμός των οποίων συχνά δεν μπορεί να αντέξει τις «κλασικές» επεμβάσεις που γίνονται σήμερα.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των επιστημόνων, η επέμβαση πραγματοποιείται με μικρή τομή στη δεξιά πλευρά του στήθους και ειδικά χειρουργικά εργαλεία, τα οποία είναι πολύ λεπτά. Επίσης, η επέμβαση διαρκεί πολύ λιγότερο από ό,τι οι σημερινές επεμβάσεις, ενώ σαφώς πιο σύντομη είναι η ανάρρωση και η διάρκεια της νοσηλείας.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Michel Pellerin, η νέα μέθοδος μικροχειρουργικής έχει εφαρμοστεί ήδη σε 500 ασθενείς με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας και άλλα καρδιολογικά προβλήματα, ενώ είναι πολύτιμη και για τους εκπαιδευόμενους χειρουργούς ακριβώς επειδή προσφέρει εικόνες με απόλυτη ακρίβεια.


Τη μέθοδο ανέπτυξε ο δρ Pellerin με τον δρ Denis Bouchard στο Μόντρεαλ, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει την τεχνική επιδιόρθωσης των καρδιακών βαλβίδων στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, πιστεύουν ότι θα μπορούν να την πραγματοποιούν κάθε χρόνο σε 150 – 250 ασθενείς.


Πηγή : naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me