29/1/14

Υγεία: Ο άσος κούπα, στο μανίκι του Ανδρέα Βγενόπουλου!

Υγεία: Ο άσος κούπα, στο μανίκι του Ανδρέα Βγενόπουλου!

Υγεία: Ο άσος κούπα, στο μανίκι του Ανδρέα Βγενόπουλου!
Σε συνέχεια του χθεσινού μας θέματος, αναφορικά με την MIG, και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που επιθυμούν οι πιστώτριες τράπεζες, σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι κομβικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος, αποτελεί το ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Υγεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες μας, οι τράπεζες, σε συμφωνία με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, θεωρούν ότι κομβικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος αναδιάρθρωσης του δανεισμού της MIG, αποτελεί η πώληση είτε τμήματος είτε συνολικά του νοσηλευτηρίου Υγεία, το οποίο ελέγχεται από τον όμιλο της MIG.

Στο σχέδιο βεβαίως που συζητείται, πέραν της αξιοποίησης του Υγεία, περιλαμβάνεται - όπως αναφέραμε και χθες - η ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου της μητρικής εταιρείας. Θυμίζουμε ότι το Υγεία έχει κεφαλαιοποίηση 116 εκατ. ευρώ και P/BV 0,60.

Η κίνηση-ματ, λοιπόν, για το όμιλο της MIG είναι να πωλήσει το Υγεία και να συγκεντρώσει περί τα 194 εκατ. μετρητά με P/BV 1 και να βγάλει από το ισολογισμό της άλλα 181,1 εκατ. ευρώ, από τα δάνεια του Υγεία, έχοντας ένα συνολικό όφελος 375,1 εκατ. ευρώ!

Τα κεφάλαια αυτά, μαζί με μία αύξηση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ της MIG, θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού του ομίλου, λύνοντάς του κατ' αυτό τον τρόπο τα χέρια για τις επόμενες κινήσεις και τα σχέδιά του.

Σύμφωνα τώρα με αποκλειστικές πληροφορίες του ''S&B'', ξένος θεσμικός τσεκάρει συστηματικά το Υγεία και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. 

Αξίζουν δε τα μπράβο στον Ανδρέα Βγενόπουλο, γιατί είχε προβλέψει το claw-back, να το περάσει στις ασφαλιστικές εταιρείες (πρόκειται για συμβόλαια που καλύπτουν τις επιχειρήσεις), σε αντίθεση με το Ιασώ και το Ιατρικό Κέντρο, που δεν είχαν παρόμοια προνοητικότητα.

Στους ξένους θεσμικούς, όμως, αρέσει ακόμα και το γεγονός ότι το Υγεία μείωσε τις αρνητικές ταμειακές ροές του, από 14,2 εκατ. σε 6 εκατ. ευρώ και αύξησε ταυτόχρονα τα EBITDA από 12,5 σε 14,5 εκατ. ευρώ.

Εδώ, λοιπόν, είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι για τους ξένους, καθώς βλέπουν πως υπάρχει ένα δυναμικό μάνατζμεντ και θετικές προοπτικές για τον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας και εξ αυτού του λόγου κινούμενοι εξετάζουν και την περίπτωση του Ιασώ, ως μία μελλοντική τοποθέτησή τους.

Συνεπώς, με τη αξιοποίηση του Υγεία και την ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου της, η MIG μπορεί να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του ομίλου της, που δε είναι άλλο από τον υψηλό δανεισμό του.

4 σχόλια:

  1. 70% εχει στο υγεια η μιγ για να παρει 194 εκ το 100% πρεπει να το δωσουν 280 εκ

    280 εκ και αλλα 210 υποχρεωσεις (350 εκ υποχρεωσεις- 110 απαιτησεις -10 ταμειο)

    ΕΛΕΟΣ. ποιος θα δωσει 490 εκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ... ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΠΕΛΑΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με αυτα και αυτα τα ιδια κεφαλαια τις μητρικης και του ομιλου
    θα δουμε που θα φτασουν


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ έχουν χάσει τον ύπνο τους, αλλά ας πρόσεχαν... Μπορεί να σώσει πολλές καταστάσεις το γεγονός οτι υπάρχουν αρκετά Funds που έχουν μυρισθεί... πολύ κασέρι πίσω από τον πάγκο... Και έχουν μεγάλα κέρδη, οπότε μπορούν και να κάνουν επικερδείς ελιγμούς...

      Διαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me