3/1/14

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Όλα όσα - σχεδόν - θα ήθελαν να ξέρουν οι επενδυτές της...

  •  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Άντα Κωνσταντίνου - Μαίρη Καραμέτου (υπενθύμιση)

3-1-2014

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ θα θέλαμε να επισημάνουμε  την νέα επενδυτική κίνησή του που έχει περάσει εντελώς απαρατήρητη... Μία κίνηση που δείχνει και σημαίνει πολλά...

Ο όμιλος Έλαστρον δημιούργησε την «Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ», η οποία θα κατασκευάσει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, τελικής επένδυσης ύψους 15 εκατ. ευρώ. 
Η «Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ» επί της ουσίας θα υλοποιήσει την 4η μεγάλη επένδυση στη χώρα στο πεδίο της υδροπονικής καλλιέργειας την τελευταία πενταετία, καθώς έχουν προηγηθεί άλλα τρία παρόμοια σημαντικά επενδυτικά σχέδια από τις εταιρείες Wonderplant, Θερμοκήπια Δράμας και Agritex. 
Τα τέσσερα αυτά project αποτελούν επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 77 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε διαφορετική φάση υλοποίησης μεταξύ τους, καθώς άλλα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα δρομολογούνται. Παράλληλα, υφίστανται ή σχεδιάζονται και άλλες μικρότερες σχετικές επενδύσεις σ' όλη τη χώρα.



Η επιχειρηματική ευκαιρία, που συνιστούν αυτού του είδους οι επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, έχει να κάνει κυρίως με τη δυνατότητα παραγωγής αγροτικών προϊόντων με σταθερά υψηλή ποιότητα, ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες, με προορισμό της παραγωγής κυρίως τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές αγορές. 

Στην καινούργια περίπτωση, αυτή της «Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ», η παραγωγική μονάδα θα αναπτυχθεί σε έκταση 225 στρεμμάτων στο νομό Ξάνθης με αρχικό ύψος επένδυσης 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση του συνόλου της επένδυσης σε 100.000 τ.μ. θερμοκηπιακής κάλυψης, θα απαιτήσει τελική επένδυση 15 εκατ. ευρώ, προσφέροντας 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές. 

 
Όπως τόνισε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί σε σχολάζουσα αγροτική γη, η οποία κατοχυρώθηκε στην «Έλαστρον Αγροτική» ύστερα από δημοπρασία.

Κόστος ενέργειας 

 
Η περιοχή προσφέρεται λόγω ύπαρξης γεωθερμικού πεδίου για παραγωγή με χαμηλό κόστος ενέργειας, ενώ παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα, λόγω και του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα (πολύ καλή ποιότητα νερού για άρδευση κ.ά.). Η διάρκεια της παραχώρησης της έκτασης ορίστηκε στα 25 έτη.


=====================================

Η Εταιρία ΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε.Β.Ε. Χαλυβουργικά Προϊόντα συστήθηκε το 1958 ως Εταιρία Α. ΚΑΛΠΙΝΗΣ - Ν. ΣΙΜΟΣ. 


ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι κάτι ανάλογο κάνουν και τα ΠΛ.ΘΡΑΚΗΣ!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ και πολύ καλά ... στο ταμπλό... 0,7500 ευρώ και 0,8000 και book value σχεδόν 4 ευρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me