3/1/14

Ιδού γιατί το “σύστημα” δεν τολμά να αγγίξει τον τραπεζίτη -φάντασμα που έστησε τον μηχανισμό για τις μίζες

ΑΓΝΩΣΤΟΣ-Χ
http://lykavitos.gr/archives/78165

Ενώ η ανάκριση για τις μίζες των εξοπλιστικών συνεχίζεται, εμπλέκοντας σε περιπέτειες έναν πρώην αρχηγό του ΓΕΣ και έναν του ΓΕΝ που έχει αποδημήσει εις Κύριον και καμιά δεκαριά χαμηλόβαθμους αρβυλοφύλακες ο διαχειριστής κεφαλαίων μεγάλης ελβετικής τράπεζας Φάνης Λυγινός που διακίνησε το μεγαλύτερο μέρος από τις μίζες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη Ζήμενς, τα υποβρύχια και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά, παραμένει άφαντος με ευθύνη των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών αλλά και της Δικαιοσύνης που δεν είχε εκδόσει έγκαιρα ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φάνης Λυγινός είναι αυτός που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη κάποιους λογαριασμούς καίγοντας επιλεκτικά κάποιους που είχαν περιφερειακό ρόλο στις προμήθειες των εξοπλιστικών για να γλυτώσει τους καρχαρίες, που πήραν τα μεγάλα πακέτα και κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα και τους επιφανείς επιχειρηματίες, που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες συμβάσεις.
Η “εξαφάνιση” του Φάνη Λυγινού κρίθηκε αναγκαία για λόγους προστασίας του πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή.
Γιατί στην περίπτωση που άρχισε να μιλάει θα προκαλούσε ισχυρούς κραδασμούς εξαιτίας της εμπλοκής κορυφαίων πολιτικών προσώπων και των ισχυρών της διαπλοκής στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Φάνης Λυγινός γνωρίζει τα πάντα γιατί αυτός διακινούσε τα μαύρα κεφάλαια.
Μάλιστα για ένα διάστημα είχε νοικιάσει δύο συνεχόμενες σουΐτες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών από τις οποίες παρέλασαν ισχυρά ονόματα της πολιτικής και της διαπλοκής.
Ο Έλληνας που είχε κορυφαία θέση σε ελβετική τράπεζα είχε μαζί του τις φόρμες των λογαριασμών και μέσα σε μία ημέρα μπορούσε να καταθέσει τα μαύρα κεφάλαια σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στη συνέχεια να τα μεταφέρει στην Σιγκαπούρη και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.
Οι πελάτες δεν χρειάζονταν να ταξιδέψουν στην Ζυρίχη. Άφηναν τις βαλίτσες με τα “μαύρα” στον Φάνη Λυγινό και αποκτούσαν αυτόματα τραπεζικό λογαριασμό σε ελβετικές τράπεζες.
Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε γιατί ο Λυγινός είχε ανάγκη από μετρητά για να λαδώσει πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους που υπέγραφαν τις συμβάσεις με τη Ζήμενς, τα εξοπλιστικά και άλλες μεγάλες δουλειές.
Γιαυτό χρησιμοποιούσε τα μετρητά που του έδιναν σε βαλίτσες οι φοροφυγάδες, που δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στην εφορία και να τα περάσουν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για τα λαδώματα που είχαν προγραμματίσει στην Ελλάδα οι γερμανικοί κολοσσοί.
Στη συνέχεια τροφοδοτούσε τους λογαριασμούς των πελατών του στην Ελβετία από το σύστημα των παράκτιων εταιρειών του Ματαντού της Φεροστάλ και γενικά από το σύστημα που είχαν συγκροτήσει για τη διακίνηση των μαύρων κεφαλαίων.
Έτσι οι επώνυμοι Έλληνες φοροφυγάδες που έδωσαν μετρητά στον Φάνη Λυγινό εμφανίζονται στην Ζυρίχη να δέχονται εμβάσματα από τις ύποπτες off shore που είχαν στήσει οι Γερμανοί για τα λαδώματα.
Μιλάμε για ένα φαύλο κύκλο στον οποίο εμπλέκονται μιζαδόροι, φοροφυγάδες, αρχιερείς της διαπλοκής που έψαχναν ασφαλή καταφύγια για μεγάλα πακέτα, πολιτικοί κρατικοί αξιωματούχοι και άλλα λουλούδια του συστήματος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή στο “πλυντήριο” του Λυγινού εμπλέκονται περισσότεροι από πεντακόσια ηχηρά ονόματα. Η αποκάλυψή τους θα έκανε το πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα της χώρας συντρίμμια.
Γι΄ αυτό το σύστημα φρόντισε να εξαφανίσει το πλυντήριο και εξαντλεί την αυστηρότητά του σε κάτι ταλαίπωρους μεσάζοντες και υπέργηρους αντιπροσώπους.
Βεβαίως η συγκάλυψη του γιγαντιαίου σκανδάλου είναι αδύνατο να γίνει με την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις.
Οι αποκαλύψεις θα είναι καταιγιστικές και συγκλονιστικές σε όλα τα επίπεδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me