Από τον Ιan Fleming

Ένα πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με το έμπα του νέου χρόνου.
Για πρώτη φορά ο συνεταίρος του Σαμαρά στο θανατηφόρο κυβερνητικό Nip/Tuck Ευάγγελος Βενιζέλος προκαλεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό κάνοντας αναφορά στα "Zάππεια" με αφορμή τα 25 ευρώ του Άδωνη για την είσοδο στα νοσοκομεία.
Πίσω λοιπόν από την επίθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα συναρπαστικό παρασκήνιο.
Εν αρχήν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τη ΝΔ στο 12-13%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και την Xρυσή Αυγή στο 14-15%!  Όσο για το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει οριακά με την εισοδό του στη Βουλή ενώ είναι πολύ πιθανό να μην εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή.
Τι αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις; Απλά ότι η ΝΔ βαδίζει με καταιγιστικούς (και διαπλεκόμενους ρυθμούς) στα πασοκικά ποσοστά συρρίκνωσης.
Το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του Μισέλ, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στον αφανισμό από τον πολιτικό χάρτη της χώρας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δυστυχώς πλέον έχει μετατραπεί σε διαχειριστή καθώς πάσης φύσεως παράγγες ελέγχουν ασφυκτικά τις κινήσεις του.
Ο Σαμαράς υπερασπιζόμενους το κομματικό κράτος και τους δημόσιους οργανισμούς απαξίωσε την προεκλογική του ρητορική για ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα έκαψε τις όποιες ελπίδες επαναφοράς του ως επικεφαλής άλλου κόμματος.
Αυτό που εισέπραξε ο λαός από την πολιτική του ήταν η συνέχιση του νοσηρού κρατισμού-δεν τόλμησε να στείλει σπίτια τους τους εκτός ΑΣΕΠ δημοσίους υπαλλήλους για παράδειγμα, ενώ μας φόρτωσε εκ νέου το κόστος του νέου-παλαιού κηφηναριού της ΕΡΤ μέσα από την διεφθαρμένη ΔΕΗ.
Ο Σαμαράς όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει τον Παπανδρέου στο ταξίδι προς τον πολιτικό αφανισμό.
Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο ο Goldfinger επιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας φέρνει κοντά την Πρωτοβουλία των 58 με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ο Βενιζέλος λοιπόν που διαισθάνεται ότι η ΝΔ (και ο Σαμαράς) είναι πλέον ξοφλημένοι και με ημερομηνία λήξης το συναρπαστικό καλοκαίρι του 2014, επιχειρεί να αναδιπλωθεί πολιτικά και να μείνει ο ίδιος στο παιγνίδι με 3 κινήσεις:
H πρώτη θα είναι η αποδοχή των τίτλων τέλους του ΠΑΣΟΚ, η μετονομασία του σε Δημοκρατική Παράταξη και η συγχώνευσή του με την Πρωτοβουλία των 58.
Η δεύτερη κίνηση θα είναι το άνοιγμα στο ΣΥΡΙΖΑ παρόλα όσα έχουν προηγηθεί.
Άλλωστε ο Τσίπρας πάντα έκανε λόγο για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Τώρα λοιπόν δύο νέες συνιστώσες, το ΠΑΣΟΚ και η Πρωτοβουλία των 58, ενωμένες σε σάρκα μία, έρχονται να προστεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Μπόμπολα αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα!
Η τρίτη κίνηση του Βενιζέλου θα είναι να προτείνει τον Κώστα Σημίτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Θα συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ναι, σε περίπτωση που μας έχουν πετάξει  με τις κλωτσιές από το ευρώ  και ο Σημίτης σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυξημένες αρμοδιότητες-μέσα από αναθεώρηση (έστω και τραβεστί) του Συντάγματος, θα μπορούσε να εγγυηθεί εκ νέου την είσοδό μας!
Ο Βενιζέλος με την βοήθεια των Μπόμπολα και Ψυχάρη (Στο Βήμα της Κυριακής πρωτοσέλιδο άρθρο του του Κώστα Σημίτη) επιχειρεί να διασωθεί πολιτικά και να συνεχίσει να υπάρχει στο παιγνίδι.
Όπως θάλεγε και ο ίδιος για να μην πέσεις από το ποδήλατο, όπως ο ΓΑΠ, θα πρέπει να κάνεις διαρκώς ορθοπεταλιά κι αν χρειασθεί να προσθέσεις στην αλυσίδα τους 58 κουλτουριάρηδες του Κολωνακίου το κάνεις αφού πρώτα έχεις σταματήσει και σκεφθείς πως θα τους καταπιείς (αν είσαι ο Βενιζέλος)...