3/1/14

X.A.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα...


ΕΛΒΑΛ: Η λατρεία της στήλης που τελευταία αρχίζει να παίρνει από την αγορά ένα μικρό μερίδιο αναγώρισης. Με την  κφση στα 255,6 εκατ. ευρώ όταν παρατηρεί κανείς την ΦΡΙΓΟ στα 275 εκατ., την ΛΑΜΨΑ στα 385 εκατ., την ΕΥΠΡΟ στα 510 εκατ. κοκ...
 


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χρωστάει μία πολύ καλή χρονιά στους ''δικούς του''. Και έχει τα φόντα να τους την προσφέρει... Δεν μπορεί η ΜΠΕΛΑ και η ΦΦΓΚΡΠ να αποτιμώνται Χ 2 φορές και βάλε.. Δεν χωνεύεται κάτι τέτοιο από τους φανατικούς της μετοχής του...



ΤΕΝΕΡΓ: Τι να γράψει κανείς... Μιλάμε για 6πλασιασμό τιμής πλέον, σε διάστημα μικρότερο της διετίας...

ΟΤΕ: 9πλασιασμός τιμής στο 18μηνο και ''καβατζάρισμα'' των 10,00 ευρώ, κοιτώντας τώρα προς το 12άρι... 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο που έκλεισε σε υψηλά 34 μηνών. Αν συνεχίσει να κινείται πλαγιοανοδικά ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η αναμέτρηση με την αντίσταση των 3,50 ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 598,3 εκατ. ευρώ.
 
ΤΕΝΕΡΓ: Υψηλά 45 μηνών για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή που εκπλήσσει και τους πλέον αισιόδοξους διαμορφώνοντας τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 487,5 εκατ. Αν συνεχίσουν να επικρατούν οι αγοραστές, λίγο πιο πάνω βρίσκεται η αποφασιστική ζώνη αντίστασης των 4,50 - 4,80 ευρώ.

ΟΤΕ: Σε υψηλά 48 μηνών ο τίτλος του, ενώ ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 5 δισ ευρώ. Αν συνεχίσει να δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 10,00 ευρώ, μπορεί να ελπίζει σε minimum κίνηση προς τα 10,70 ευρώ. 

ΜΠΕΛΑ: Μπορεί να έκλεισε σε στο χαμηλό ημέρας και αμετάβλητη η μετοχή της Jumnbo, όμως στην διάρκεια της συνεδρίασης''τέσταρε'' νέα υψηλά 6,5 χρόνων. Η κεφαλαιοποίηση των 1,56 δισ. ευρώ (!!) δεν φαίνεται να δημιουργεί ερωτηματικά στους αγοραστές (!)

ΜΥΤΙΛ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Μυτιληναίο που επέστρεψε σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι. Αποφασιστικής σημασίας η αντίσταση των 6,34 ευρώ, αν θέλει να ελπίζει σε κίνηση προς τα 6,65 ευρώ.


ΓΕΜΑΤΟ το +24% για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο +6% με ένα τεμάχιο η ΑΣΚΟ και με πρώτο αγοραστή στο  -5% με 615 τμχ... μεγάλη διαφορά στο bid και στο offer της ΙΝΚΑΤ που έκλεισε τελικά στο +3,4% και στο 0,9780 ευρώ με λίγα τεμάχια(3800).

Αρκετά τα άξια λόγου και χαμηλότερα του 25αρη, όπου η Ιντερτέκ "μετρά" δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδρίασεις, ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συμπλήρωσαν Προοδευτική και Άβακας. 

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Πραγματικά, οι της εν λόγω εταιρείας θεωρούν ότι είναι εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο; Είναι ντροπή να εμφανίζουν τέτοια εικόνα στο ταμπλό και να μη δίνουν δεκάρα τσακιστή.
ΚΥΡΙΟ: Ουσιαστικά σε νέο ιστορικό χαμηλό με απώλειες 3,2% και συναλλαγές 25.200 τμχ, ενώ είχε προηγηθεί ένα -18,1% χθές. Με συνοπτικές διαδικασίες από το 0,8700 στο 0,6300... Η κφση στα 4,76 εκατ. και για την διοίκηση της εταιρείας και τους μεγαλομετόχους της... πέρα βρέχει.

ΣΤΙΣ προηγούμενες 15 συνεδριάσεις είχαν γίνει πράξεις στις 5 εξ αυτών και για συνολικά 1400τμχ. Πραγματικά είναι να απορείς κανείς που μαζεύτηκαν όλοι αυτοί στο ελληνικό χρηματιστήριο. Μόνον δικαιώματα όταν τους συνέφερε και καμμία υποχρέωση... Και μιλάμε για καμμιά εκατοσταριά εταιρείες..
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που θα μας μείνουν αξέχαστες, ενώ ήδη μας έχουν αποχαιρετήσει πολλές δεκάδες του ίδιου βεληνεκούς - νοοτροπίας... Τουλάχιστον αδειάζει σιγά σιγά το τοπίο... Να μην μας πιάνουν και χώρο στο ταμπλό...
ΚΑΙ η αναφορά στον ΚΥΡΙΟ γίνεται γιατί η εταιρεία δεν είναι αυτό που λέμε του...''πετάματος''... Ίσα ία μάλιστα... με την ονομαστική αξία της μετοχής 0,6000 ευρώ και λογιστική στα 2,6800 ευρώ. Στο ταμπλό... 0,6270 ευρώ.
 
Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την ΑΝΕΚ, ενώ τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες πέντε, αθροίζουν InfoQuest και Τρ. Ελλάδος.
Επέστρεψε, εκ νέου, υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 6,00 ευρώ η Αεροπορία Αιγαίου, ενώ το 5Χ5 έχουν κάνει οι αγοραστές στο Ιασώ και στην Lamda Development.

MLS: Πάντα στο ΤΟΠ 10 των καλύτερων χρηματιστηριακά κινούμενων μετοχών του Χ.Α. στη διάρκεια μάλιστα της τελευταίας 10ετίας. Διαχρονική αξία δηλαδή κι ας μην της φαίνεται.. Μάλιστα διαπραγματεύεται σε υψηλά 10ετίας(!)...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ τώρα, αν είναι κάτι για το οποίο διακρίνεται είναι η άμεση απάντηση - ανταπόκριση στις συνθήκες της αγοράς. Η κάμψη στην αγορά των πλοηγών την έβγαλε στο εξωτερικό (Τουρκία, Μαρόκο κλπ).

Η μείωση των πωλήσεων στο εξωτερικό την πήγε στους διαδραστικούς πίνακες. Το κόλλημα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη ενός ελληνόφωνου κινητού τηλεφώνου το οποίο ήδη μπήκε στην δεύτερη γενιά του.

Ακολουθώντας την τάση η εταιρία έβγαλε και ταμπλέτα με φωνητικά χαρακτηριστικά στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των υπολογιστών αφής.

Η MLS είναι μια εταιρία που αλλάζει σχεδόν κάθε δύο χρόνια για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το εμπορικό της πλεονέκτημα και την ευελιξία της, ακούγοντας με αρκετή επιτυχία ομολογουμένως τις ανάγκες των καταναλωτών. Με μηδενικό δανεισμό και με διοίκηση που έχει πρώτο μέλημα την ικανοποίηση των επενδυτών - μετόχων της..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me