11/2/14

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ - από τον Θαν. Στ.

Για όσους κινούνται σε απόλυτα βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς η καθοδική διάσπαση των 1230 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 402 μονάδων για τον FTSE25, απαιτεί κινήσεις "stop loss" στο "intraday" γράφημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι η Αγορά "έχει κατεβάσει ταχύτητα" και το επόμενο τεχνικά ζητούμενο είναι το προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσει η επόμενη κίνηση εκτόνωσης...


Σύμφωνα με την Beta Sec. οι αποτιμήσεις στους περισσότερους Δεικτοβαρείς τίτλους κρίνονται τουλάχιστον απαιτητικές, καθώς η υψηλή κεφαλαιοποίηση διαπραγματεύεται με p/e 38 για τα κέρδη του 2013 και 19 για την κερδοφορία που εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οι εισηγμένες το 2014.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συντηρητικά σκεπτόμενων και μέχρι τις Ευρωεκλογές, το κυρίαρχο στοιχείο της Αγοράς θα είναι μεταβλητότητα με διακύμανση μεταξύ των 1.100 και 1.300 μονάδων. 

Η συντηρητική σχολή σκέψης, συνιστά ρευστοποιήσεις θέσεων κατά την προσέγγιση των 1300 μονάδων και επανατοποθετήσεις στην περιοχή των 1100 μονάδων και χαμηλότερα.

Από την άλλη και σύμφωνα με τους συγκρατημένα αισιόδοξους, το πολιτικό στοιχείο δεν πρόκειται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τάση του Χ.Α., μέχρι και ένα μήνα πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ σημαντικές ημερομηνίες που μπορεί να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην βραχυπρόθεσμη τάση είναι οι:

12/2 (αναδιάρθρωση MSCI), 
14/2 (ανακοίνωση του ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ 2013), 
17/2 (Eurogroup), 
10/3 (συνάντηση Eurogroup και συζήτηση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού), 
21/3 (πιθανή αξιολόγηση από την S&P), 
4/4 (πιθανή αξιολόγηση από την Moody΄ς), 
23/4 (ανακοίνωση χρέους και ελλείμματος από την Eurostat) και 
23/5 (πιθανή αξιολόγηση από την Fitch).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me