11/11/14

ΠΟΤΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ''ΔΕΙΧΝΕΙ'' ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ...

Ανεύρυσμα ονομάζεται η διόγκωση ενός τμήματος της αορτής ή ο σχηματισμός ενός μικρού «μπαλονιού» κατά μήκος αυτής. Η αορτή είναι η βασικότερη αρτηρία του ανθρώπινου σώματος, η οποία ξεκινά από την καρδιά και φτάνει ως την κοιλιακή χώρα.
aortane
Όσο το ανεύρυσμα μεγαλώνει, μπορεί να ασκεί υπερβολική πίεση στις δομές που περιβάλλουν και προστατεύουν το νωτιαίο μυελό, με αποτέλεσμα τον ισχυρό πόνο στην οσφυϊκή μοίρα, δηλώνει ο ιατρός Andrew Friedman.
Ο πόνος μπορεί να εντείνεται σε διάστημα μερικών ημερών ή να εκδηλωθεί ξαφνικά, σύμφωνα με το Friedman. Το ακριβές σημείο εκδήλωσης του πόνου εξαρτάται από το σημείο που έχει σχηματιστεί το ανεύρυσμα. Όταν το ανεύρυσμα έχει σχηματιστεί στο κατώτερο τμήμα της αορτής, ο πόνος ακτινοβολεί προς τα πίσω και γίνεται αισθητός στη μέση.
Το ανεύρυσμα είναι μια πιθανή αιτία του πόνου εάν έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες της οσφυαλγίας, οι συνηθέστερες εκ των οποίων είναι η πολύωρη ακινησία (καθιστική ζωή), η αποχή από τη σωματική άσκηση, η κακή στάση στον ύπνο ή το παλιό στρώμα και τα παπούτσια που δεν παρέχουν επαρκή υποστήριξη.
Το ανεύρυσμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εάν υποστεί ρήξη, εάν δηλαδή ανοίξει και αιμορραγεί.

Πηγή:onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me