6/12/14

Ούτε μια συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου

Κώστας Καίσαρης
 
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο πρόεδρος του Αγίου Κοσμά, Κώστας Πρίφτης. Κι αυτό ήτανε. Πέραν τούτου, ουδέν. Κι όταν λέμε Αγιος Κοσμάς, ούτε για καμιά εκκλησία πρόκειται ούτε για κανένα μοναστήρι. Κι ότι αρπάξανε δηλαδή τον ηγούμενο για καμιά σεξουαλική παρενόχληση, όπως συνηθίζεται. Ως Αγιος Κοσμάς προσδιορίζονται οι γνωστές αθλητικές εγκαταστάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή απέναντι από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Που ανατρέχουν στη δεκαετία του '60 και στον δήθεν εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το πρώτο αθλητικό έργο για τον κόσμο στην τότε Ψωροκώσταινα. Πριν έρθουνε οι Λαλιώτηδες με τον σοσιαλισμό κι ανακαλύψουνε τον μαζικό αθλητισμό, κατά τα πρότυπα των Σοβιέτ. Πιτσιρικάδες, λοιπόν, δίναμε μια δραχμή έκαστος και νοικιάζαμε για δύο ώρες ένα από τα γήπεδα. Με χρήση αποδυτηρίων, μάλιστα, με ντουλαπάκια για να βάζεις τα ρούχα σου.

 
 
Κυριακή πρωί, δηλαδή, που ήταν τότε η μοναδική ημέρα αργίας στην εβδομάδα κι αφού είχες βρει μια άλλη ομάδα για αντίπαλο. Ξεφύγαμε όμως. Τον περί ου ο λόγος Πρίφτη τον αποχιάσανε για τραβηχτικές από το ταμείο. Ψηλά χαμηλά, γύρω στο ένα εκατομμύριο γιούρο. Θα μου πείτε τώρα, εν έτει 2014 οι πληρωμές στον δημόσιο τομέα γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο καθαείς να έχει τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στο μέλι; Να σαβουριάζει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων; Προφανώς. 

Είναι κι αυτό ένα δείγμα. Για ποιους λόγους, δηλαδή, αυτή η καταραμένη η χώρα βάρεσε διάλυση.
Είπαμε ωστόσο πιο πάνω ότι πέραν τούτου ουδέν. Κι αυτό έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Πώς βρέθηκε δηλαδή ο εν λόγω Πρίφτης στον Αγιο Κοσμά; Διευκρινίσαμε, άλλωστε, ότι δεν πρόκειται για κανένα μοναστήρι. Κρατική υπηρεσία είναι. Δεν πήγε μόνος του να κάτσει στην καρέκλα του προέδρου. Κάποιοι τον βάλανε. Κάποιοι βάλανε την υπογραφή τους για να διοριστεί. Κάποιοι δηλαδή έχουν την ευθύνη της επιλογής.

Γνωστή είναι η παροιμία της Τρανσυλβανίας που λέει ότι «την υπογραφή και την ψ@λή σου πρέπει να ξέρεις που τις βάζεις». Που ανατρέχει στις εποχές των σεξουαλικών ασθενειών τύπου σκουλαμέντου. Ουδείς εκ της δημοσιογραφίας δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει να βρει πώς προέκυψε ο εν λόγω Πρίφτης. Ο διορισμός του, λοιπόν, ανατρέχει στο 2012 και στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη τον Μακεδονομάχο, γνωστό και ως προμηθευτή ιαματικού νερού σ' εκείνο το ιστορικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ.

Το 2012 στην εποχή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Οταν δεξιοί, σοσιαλιστές και οι αριστεροί της ευθύνης είχαν ενωθεί εις σάρκα μίαν για τη σωτηρία της πατρίδας. Εφαρμόζοντας το γνωστό και δοκιμασμένο για την επιτυχία του σύστημα 4-4-2. 

Στους διορισμούς, δηλαδή, τέσσερις της Νέας Δημοκρατίας, τέσσερις του ΠΑΣΟΚ και δύο της ΔΗΜΑΡ. Κι όταν, βέβαια, αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ουδείς από τους χιλιάδες διορισθέντες φιλοτιμήθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του. Αριστεροί δηλώνουν άλλωστε. Δεν δηλώνουν μαλάκες.

Οπως, λοιπόν, ανέφεραν τα τότε ρεπορτάζ, ο Πρίφτης ήταν επιλογή της ΔΗΜΑΡ, του Φώτη Κουβέλη (φωτό), γνωστού και ως πάστορα. Με αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Ανατολάκη, που μόλις είχε κάνει τη μεταγραφή από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία. 

Σε ό,τι έχει να κάνει, λοιπόν, με τον Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ, που θέλει να ξανασώσει την πατρίδα, συνεργαζόμενη αυτή τη φορά με τον Τσίπρα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Μια δήθεν συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου. Οτι κάπου μας ξέφυγε, κάπου την πατήσαμε και χρεωθήκαμε ένα λαμόγιο. Οτι είχαμε κι εμείς έναν μικρό έστω Τσοχατζόπουλο. Τίποτα. Σαν να μην έγινε τίποτα. Αυτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me