31/8/14

«Σφαλιάρα» απ’ τις λίγες! Σοσιεδάδ - Ρεάλ 4-2

Σφαλιάρα» απ’ τις λίγες! 



Ακόμα θα «βουίζουν» τα αυτιά των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης απ’ το κάζο που έπαθαν! Αν και προηγήθηκαν με δύο γκολ στο 11’, εν τέλει δέχθηκαν τέσσερα και υπέστησαν οδυνηρή ήττα (4-2) απ' τη Σοσιεδάδ!

Απάντηση-κεραυνός από Μόσχα για το LNG που πρότεινε ο Α.Σαμαράς: "Κάτι κρύβεται από πίσω"...


"ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ LNG ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ"





Oικτίρουν την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να υπάρξει εναλλακτικός μηχανισμός προμήθειας φυσικού αερίου με τη προμήθεια ... υγροποιημένουν (LNG) φυσικού αερίου ρωσικοί κυβερνητικοί παράγοντες. 
 
Οπως ανέφερε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή από την Μόσχα στο defencenet.gr "Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Φυσικό αέριο για να το υγροποιήσει να δούμε που θα βρει.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η Αίγυπτος προσέβλεπε τεράστια άνοδο στη χρήση LNG, και τελικά πέρυσι έφθασε στο σημείο να ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια να καλύψει όλες τις συμφωνίες που είχε υπογράψει και στις οποίες αδυνατούσε να ανταποκριθεί. 

 Το 80% των τερματικών στην Ευρώπη είναι αυτήν τη στιγμή άδειο γιατί απλώς δεν υπάρχει φυσικό αέριο για να υγροποιηθεί. Και αν βρεθεί από το Κατάρ ή τις ΗΠΑ φυσικό η τιμή του θα είναι διπλάσια ή τριπλάσια για τους καταναλωτές.
Με αυτή την έννοια η πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού μάλλον δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και απορούμε γιατί εκτίθεται και εκθέτει και την Ελλάδα απέναντι στους εταίρους της και απέναντι της Ρωσίας. Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται από πίσω"!

Το αστείο είναι ότι στο τελικό ανακοινωθέν τους το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία.

Βέβαια, πίσω απο την πρόταση Σαμαρά κρύβεται ολόκληρο εφοπλιστικό λόμπι που προωθεί τις πωλήσεις LNG σε αστρονομικες τιμές, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που θα μας απασχολήσει σε επόμενο δημοσίευμα γιατί φαίνεται ότι η ουρανικκή κρίση και η στάση του Κιέβου που απειλεί α σταματήσει την ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, έχει και μια άλλη διάσταση:

Την μεταφορά υγροποιημένου φυσικύ αερίου σε αστρονομικες τιμές τις οποίεςθα κληθούν να καλύψουν οι Ελληνες και Ευρωπαίοι καταναλωτές με την δικαιολογία ότι "Δεν μας δίνουν οι Ρώσοι φυσικό αέριο" Για να θησαυρίσουν συγκεκριμένα εφοπλιστικά λόμπι...

Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

MIG: Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιεύσει το εξάμηνό της!!



Ανατρέξαμε και στο site της ΜIG (www.marfininvestmentgroup.com) αλλά καμμία αναφορά και εκεί... 

Και ας διαβάσαμε πάνω πάνω με μεγάλα γράμματα κλπ κλπ ... ''The largest investment group in Southeast Europe''...  

Πως λένε δηλαδή... ''Παναθηναικέ Παναθηναικέ πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτεινέ'';; ... Κάπως έτσι...

Για γέλια και για κλάμματα...  

Μαγευτική απόδραση στους Παξούς


Δαντελωτές ακτές, γαλαζοπράσινα νερά και πυκνή βλάστηση από αιωνόβιες ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς στα δυο μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος των Παξών, τους Παξούς και τους Αντίπαξους.


Ο μύθος λέει ότι ο Ποσειδώνας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ερωτικό καταφύγιο για εκείνον και την αγαπημένη του Αμφιτρίτη κι έτσι πήρε την τρίαινα του και απέσπασε ένα κομμάτι από την Κέρκυρα. Έτσι απλά και μυθικά δημιουργήθηκαν οι Παξοί, ένας τόπος ειδυλλιακός, προικισμένος με φυσική, σχεδόν θεϊκή ομορφιά. Ανακαλύψτε την!



Φτάνοντας στον Γάιο, την πρωτεύουσα και λιμάνι των Παξών ο επισκέπτης αντικρίζει έναν γραφικό οικισμό, χτισμένο περιμετρικά από έναν φυσικό κόλπο, που διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στο νησί.



Εδώ θα βρείτε τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, φούρνους, ταβερνάκια και καφετέριες, καθώς και αρκετά καταλύματα.



Εντυπωσιακό είναι το νησάκι του Αγίου Νικολάου, ακριβώς απέναντι από το Γάιο, που δημιουργεί ένα στενό κανάλι, ιδανικό για την προστασία των σκαφών. Επάνω του υπάρχει ενετικό φρούριο και τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννη.



Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Γάιο είναι η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, η στέρνα των Αγίων Αναργύρων, το μοναστήρι της Παναγιάς, στο ομώνυμο νησάκι και το Λαογραφικό Μουσείο των Παξών.



Με αφετηρία το Γάιο εκδρομικά σκάφη πραγματοποιούν το γύρο του νησιού και τη σύνδεση με τους Αντίπαξους, το πανέμορφο νησάκι με τις μαγευτικές παραλίες. Η εξωτικής ομορφιάς παραλία Βουτούμι θεωρείται από τις ομορφότερες του κόσμου.



Στο βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκεται η Λάκκα, ένας από τους οικισμούς του νησιού, χτισμένος σε έναν κλειστό απάνεμο όρμο. Είναι το δεύτερο λιμάνι των Παξών, με τη βλάστηση να φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό.

Στη Λάκκα θα δείτε το φάρο και την παραλία Πλάνοι, ακριβώς από πίσω, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκκλησία της Υπαπαντής.



Νοτιότερα, ο Λογγός, ένα χρωματιστό λιμανάκι, που φημίζεται για τις παραδοσιακές του ταβέρνες. Στον Οζιά, τον Γιαννά και τη Γλυφάδα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε θειούχες ιαματικές πηγές, με θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά για τους ρευματισμούς.

Ο Οζιάς και τα Μαγαζιά είναι δυο χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα και πετρόχτιστα σπίτια. Μάλιστα, στο χωριό Μαγαζιά ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο έχει μετατραπεί σε Μουσείο Ελιάς, λόγω των απέραντων ελαιώνων που υπάρχουν στο νησί.



Οι παραλίες είναι το highlight των Παξών και για ανακαλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερες η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα μικρό σκάφος, από αυτά που σας περιμένουν στο Γάιο.



Από τις πιο γνωστές είναι αυτή του Ερημίτη, που σχηματίστηκε το 2008 από κατολίσθηση και βρίσκεται στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού.



Αποτελεί μία εντυπωσιακή παραλία καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια και έχει θέα το ηλιοβασίλεμα. Έχει λευκό βότσαλο και θειούχα καταγάλανα νερά.



Οι αναρίθμητες παραλίες του νησιού αποτελούν την αφετηρία για καταδυτικές εξορμήσεις στα σπήλαια και τα ναυάγια της εποχής, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που επιδίδονται στο windsurfing.



Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις γράβες, ενάλια σπήλαια με εντυπωσιακούς θόλους, στη δυτική ακτή των Παξών και φυσικά να εξερευνήσετε τα μικρά νησάκια της περιοχής, που κρύβουν ξεχωριστούς θησαυρούς.



Lavipharm: Δεν έχουν τον... Θεό τους και κανείς δεν επεμβαίνει!



Παγκοίνως γνωστόν ότι σημαντικός αριθμός εισηγμένων εταιρειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και πλέον πολλές εξ αυτών κυριολεκτικά λόγω κακών επιλογών των ιδιοκτητών τους, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού... Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 

Ο λόγος - εν προκειμένω - και πάλι για την Lavipharm. (οι αναφορές μας θα συνεχισθούν και για όλες τις υπόλοιπες, ξεκινάμε με τις πιο κραυγαλέες)
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ - επανάληψη: Τα όσα έχουν συμβεί στην Lavipharm, αν είχαν γίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ, θα είχαν ήδη κατατεθεί αγωγές εναντίον της, θα είχε επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα βρισκόταν μπροστά σε βαριές κατηγορίες.

Κατηγορίες, οι οποίες στην περίπτωσή μας αφορούν σε παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, με αποκορύφωμα τα περιβόητα patch, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατακτούσαν την παγκόσμια αγορά, μέχρι τις άριστες προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας και άλλα παρόμοια ηχηρά.


Δείτε όμως ποια είναι η σημερινή κατάσταση της εισηγμένης:

Οι ζημίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, έφτασαν τα 20 εκατ. ευρώ(!!)...
•    Τα ίδια κεφάλαια στον απολογισμό του πρώτου 6μήνου του 2014 έχουν γυρίσει σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ κατά 16,5 εκατ. ευρώ.
•    Ο τζίρος έπεσε κι άλλο... στα 14,8 εκατ. ευρώ...

ΑΡΝΗΤΙΚΑ τα ebitda κατά 7,3 εκατ. ευρώ.
•    Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της ανήλθε σε 91,7 εκατ. ευρώ.
•    Οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν σε 122,5 εκατ.ευρώ...


Το απίστευτο είναι εδώ, ότι ενώ η περιουσία των μετόχων εξαϋλώνεται και οι τράπεζες έχουν πάρει ενέχυρο... όλη την εταιρεία, το πάρτι αμοιβών συνεχίζεται. 


Οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. και άλλων διευθυντικών στελεχών, σε μία καταχρεωμένη επιχείρηση ανήλθαν σε 3,265 εκατ. ευρώ στο 2013 και εφέτος στο τρίμηνο κιόλας εισέπραξαν 920.000 ευρώ!!! Κι άλλα τόσα στο β΄τρίμηνο συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ στο 6μηνο του 2014.

ΟΙ μεγαλομέτοχοί της αλλά και τα μέλη του δ.σ. φαίνεται δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας ή μάλλον έχουν και παραέχουν αν πρόκειται για το ίδιον όφελος...

Άγριο "γιούχο" Ταμήλου στην Λάρισα - Γλίτωσε τις... "ψιλές"!

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014


Αμέσως έγινε αντιληπτός στην Λάρισα ο Μιχάλης Ταμήλος από συγκεντρωμένους και έγινε το «κόκκινο πανί» για την κυβερνητική πολιτική και για τα όσα λέει στα ΜΜΕ...

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., προσήλθε στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με την σύζυγό του Ιατρό Στέλλα Ντούβλη και μαζί με τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και συνεργάτες του τελευταίου.

Εκείνη την ώρα και ενώ η κατάσταση ήταν έκρυθμη, συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Ταμήλο και τον αποδοκίμασαν για το «πάντα ΝΑΙ στα Νομοσχέδια» με τον βουλευτή να μην απαντά και να λήγει το συμβάν με την είσοδο του βουλευτή στο εσωτερικό του κτιρίου.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ - ''ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ'' ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...

 

Αν κάποιος θέλει να ζήσει σε ένα διαμέρισμα με άλλους 21 συγκάτοικους, τότε πρέπει να επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη, όπου ένα "τρομακτικό", για κάποιους, βίντεο ανακαλύφθηκε στο YouTube...

Συγκεκριμένα πρόκειται για βίντεο που διαφημίζει ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, το οποίο όπως είναι σχεδιασμένο να φιλοξενεί 22 άτομα.

Το σπίτι έχει 11 διπλά κρεβάτια και έχει δημιουργηθεί από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ή από κάποιο μεσίτη. Αν και έχει "ανέβει" στο YouTube από τον Ιανουάριο, έγινε ευρέως γνωστό όταν το ανακάλυψε το Brokelyn, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να αναρωτιούνται αν τελικά έχει ενοικιαστεί.

«Οι ένοικοι είναι φοιτητές και νεαροί επαγγελματίες», αναφέρεται από τους δημιουργούς του βίντεο, ενώ σημειώνεται πως το διαμέρισμα των 22 δεν είναι χώρος... πάρτι.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Τετράχρονο αγόρι αργοπέθαινε μόνο του στη καυτή έρημο του Ιράκ

 Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014



Των Δ. Πορφύρη - Π. Σταφυλά

Ένα τετράχρονο χαριτωμένο αγοράκι έμελλε στη σύντομη ζωούλα του να βιώσει όχι μόνο...
την φρίκη του ισλαμιστικού πολέμου στο Ιράκ αλλά και την εγκατάλειψη των ίδιων των γονιών του που τον εγκατέλειψαν στον αργό, επώδυνο και μοναχικό θάνατο της καυτής ερήμου.

Όταν οι Yezidis εγκατέλειπαν αλλόφρονες κατά χιλιάδες το Ιράκ λόγω της επέλασης του “Ισλαμικού Κράτους”,μεταξύ τους βρισκόταν και ο αστυνομικός Jalal Badr με τη σύζυγό του και τρία μικρά μωρά τους που ακόμα δεν περπατούσαν. 
Με τα θηρία να τους καταδιώκουν σε απόσταση αναπνοής, πήραν την απόφαση να αφήσουν πίσω τους τον 4χρονο γιό τους Αζίζ για να προχωρήσουν με τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν μικρότερα.


Έτσι ο Aziz εγκαταλείφθηκε ολομόναχος σε αχυρένια καλύβα στην καυτή έρημο της Ninava. Χιλιάδες Yezidis περνούσαν από εκεί κατά την μαζική τους έξοδο, αλλά κανείς δεν σταματούσε να περιθάλψει τον μικρό . Πανικόβλητοι από τις θηριωδίες των ισλαμιστών που τους ακολουθούσαν κατά πόδας σκέφτονταν μόνο το πως οι ίδιοι θα διασωθούν.


Ο Aziz έμεινε ολομόναχος στην έρημο για ημέρες. Έχασε την όρασή του από το εκτυφλωικό φως του ήλιου και έμεινε παράλυτος από την αφυδάτωση.

Στις 16 Αυγούστου, Κούρδοι μαχητές της Συρίας τον εντόπισαν ξαπλωμένο ανάσκελα στο όρος Sinjar κοντά στα συροιρακινά σύνορα.

Αμέσως μετέφεραν το αναίσθητο αγόρι στην συριακή πόλη του Καμισλί που κατοικείται αποκλειστικά από χριστιανούς και Κούρδους.

Στο τοπικό νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια λόγω του καυτού ήλιου και αφυδάτωση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της ερήμου ( 50° Κελσίου) που είχε καταστήσει το παιδί ημιπαράλυτο.

Εν τω μεταξύ οι γονείς που είχαν φθάσει στον προσφυγικό καταυλισμό δεν γνώριζαν τίποτα μέχρι προχθές που συγγενείς τους ενημέρωσαν ότι είχαν δεί την φωτογραφία του Αζίζ στο fb από ανάρτηση που αναζητούσε στοιχεία για το παιδί.

Όταν ο πατέρας έμαθε ότι ο Aziz βρισκόταν στο νοσοκομείο της Rojava στο Καμισλί, έφυγε από το στρατόπεδο προσφύγων και πήγε να βρει το παιδί του. Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά. Ο Αζίζ απεβίωσε το πρωί της άφιξης του πατέρα του.

Ο πατέρας, μίλησε σε δημοσιογράφο του BBC μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο:

«Υπήρχε μια καλύβα από την πλευρά του δρόμου. Τον αφήσαμε εκεί. Δεν μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε άλλο. Ήταν πολύ βαρύ παιδί».

-Θα πρέπει να ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για εσάς να αφήσετε ένα από τα παιδιά σας πίσω.

Ο πατέρας ξεσπάει σε κλάματα: Φυσικά ήταν δύσκολο. Εμείς απλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο.


Γιατρός της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης δήλωσε ότι ο Αζίζ απεβίωσε τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης 28 Αυγούστου .

“Ο χρόνος που παρέμεινε στο όρος Sinjar του προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα. Χρειαζόταν ειδική θεραπεία, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο της συριακής πόλης, Καμισλί”.

Πηγή

Γιαούρτι και καρπούζι για λαμπερό δέρμα


Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λειτουργεί ως αντιγηραντικό προϊόν... Εκτός των άλλων θεωρείται και ως ένα από τα καλύτερα φυσικά τόνερ, ενώ απολεπίζει και ενυδατώνει το δέρμα και το προστατεύει από τον ήλιο!

Για λαμπερό, πιο μαλακό δέρμα
Πάρτε το χυμό από ένα καρπούζι και γιαούρτι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στο πρόσωπο και το λαιμό σας για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το καρπούζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενυδατώσει και να θεραπεύσει το δέρμα σας, ενώ το γαλακτικό οξύ και τα ένζυμα που υπάρχουν στο γιαούρτι θα απολέπιση το δέρμα σας και θα το καθαρίσει.

Πηγή

Motor Oil: Δεν αλλάζουν τροπάριο οι αναλυτές...




ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Επιμένουν οι αναλυτές μαζί της και δίνουν και τιμές στόχου στα 10,00 ή κάπου εκεί γύρω... Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα και κατ΄επανάληψη μαζί της, αλλά δεν αλλάζουν τροπάριο... 


ΜΟΤOR OIL: Πραγματική καθίζηση ιδίων κεφαλαίων κάτω και των 500 εκατ., στα 481,7 εκατ. ευρώ από τα 520,4 εκατ. της 31ης Δεκ. 2013. Αποτιμάται σε 907 εκατ. ευρώ, όπερ δίνει P/bv 1,88.

ΜΟΗ: Στα 1,10 δισ. ευρώ ο τραπεζικός δανεισμός της και με ταμείο 172 εκατ. ευρώ. Επομένως ο δείκτης δανειακής μόχλευσης βρίσκεται στο υψηλό 1,94. Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα πάγια αποτιμώνται σε 1,09 δισ. ευρώ. Και αυτά βοηθούν στο να εμφανίζεται η καθαρή θέση της στα... 482 εκατ. ευρώ.


J+P αβαξ: ''Κτυπάει καμπανάκι'' ο δείκτης δανειακής μόχλευσης στο 2,4




ΑΒΑΞ -6μηνο 2014: Αποτιμάται σε 107,16 εκατ. ευρώ, με την τιμή της μετοχής στα 1,3800 ευρώ. 

Η τελευταία έχει κινηθεί εφέτος μεταξύ 1,3000 ευρώ και 2,0200 ευρώ... Στη διετία και με τον γ.δ. στο +80,8% έχει διαπραγματευτεί στο εύρος των 0,79 με 2,02 ευρώ και στο +67,48%.

ΑΒΑΚΑΣ: Ο τραπεζικός δανεισμός στα 620,4 εκατ. αυξημένος κατά 16,5 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 86,1 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση - ίδια κεφάλαια στα 223,4 εκατ. ευρώ από τα 234 εκατ. ευρώ της 31.12.2013. Με την λογιστική αξία του τίτλου στα 2,8800 ευρώ.


J&P Αβαξ: O κύκλος εργασιών ανήλθε σε 241,7 εκατ. ευρώ (πέρυσι: 170 εκατ.), με τα λειτουργικά κέρδη στα 44,5 εκατ. από 28,5 εκατ. στο 2013, με εκροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 37,2 εκατ. και με κέρδη 3 εκατ. (2013: 1,64 εκατ.)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Άλλη μία εξαιρετική χρηματοοικονομική εικόνα...


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ - Εξάμηνο 2014: 

Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 152 εκατ. (από 145,3 εκατ. στις 31.12.2013) - τα κέρδη σε 8,15 (από 5,9 εκατ.), με τα ebitda στα 14,9  εκατ. ευρώ (από 12,5 εκατ.)

ΠΛΑΚΡ: Κύκλος εργασιών 116,5 εκατ. (από 109,5 εκατ.) - Αποθέματα 51,7 εκατ. και απαιτήσεις από πελάτες 65,4 εκατ. ευρώ. Αυλα περιουσιακά στοιχεία 0,74 εκατ. ευρώ - ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια στοιχεία 80,2 εκατ. ευρώ.



Τα ταμειακά διαθέσιμα 19,6 εκατ. ευρώ, θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 3,8 εκατ. (από 3,8 εκατ.) και τραπεζικός δανεισμός 22,9 εκατ. (από 20,1 εκατ. ευρώ). Η σχέση ΔΔΜ 0,002, άριστα δέκα με τόνο δηλαδή...

Απασχολεί προσωπικό 902 ατόμων έναντι των 871 στο 2013 και οι αμοιβές της ελίτ ανήλθαν σε 1,54 εκατ. ευρώ. (όχι και λίγες πάντως..)

Αποτιμάται σε 136,9 εκατ. ευρώ, με την σχέση P/BV να διαμορφώνεται στο 0,90.
 
Διαπραγματεύεται στα 5,0000 ευρώ, με ελάχιστο - μέγιστο 12μήνου στο 4,3300 ευρώ και 5,5400  ευρώ και διετίας 3,9300 - 5,6500 ευρώ στο +9,65%, με τον γ.δ. στο 80,86%.
 
  ΒΑΘΜΟΣ 6μήνου με άριστα το 20 και με βάση το 10:  Δεκαεπτά (17)...

Στο φως τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου του τάφου της Αμφίπολης

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
Τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο, που σώζεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, έφεραν στο φως οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, που συνεχίζονται από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
 

Στο φως τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου του τάφου της Αμφίπολης


Το τμήμα του δαπέδου αποκαλύφθηκε με την αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, ενώ στο κατώφλι του πρώτου διαφραγματικού τοίχου των Σφιγγών, εντοπίστηκαν επί της νωπογραφίας η οποία το κάλυπτε, ίχνη μπλε χρώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, διαπιστώθηκε, επίσης, ότι και στους τρεις χώρους, μετά από τον τοίχο σφράγισης, υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος της θόλου. Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος της θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά την σφράγιση του ταφικού μνημείου.

Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει από αφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου. Η διαπίστωση, μέχρι σήμερα, ύπαρξης τριών χώρων, κατά μήκος της θόλου, αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μνημείου, το οποίο αποκαλύπτεται στον λόφο Καστά.

Στο φως τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου του τάφου της Αμφίπολης
Επίσης, το ΥΠΠΟΑ πληροφορεί ότι ο πρώτος διαφραγματικός τοίχος, μετά την είσοδο, έχει αποκαλυφθεί μόνον ως το ιωνικό επιστύλιο, το οποίο διακοσμείται με τους οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες.

Στο ακραίο ανατολικό τμήμα του επιστυλίου εμφανίστηκε το ανώτατο τμήμα πλευρικής παραστάδος.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι λείπει το ακραίο δυτικό τμήμα του επιστυλίου, όπως και οι υπερκείμενοι αυτού λίθοι.

«Όπως έχουμε ήδη αναφέρει επί του διαφραγματικού τοίχου θα υπάρχει η είσοδος, η οποία θα οδηγεί στον δεύτερο χώρο του μνημείου. Η μορφή της εισόδου θα αποκαλυφθεί μετά την αφαίρεση των χωμάτων, κατά τις αμέσως επόμενες μέρες", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο φως τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου του τάφου της Αμφίπολης
Τεχνικές εργασίες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο η ολοκλήρωση των εργοταξιακών υποδομών όσο και η θωράκιση του μνημείου και του ευρύτερου χώρου του από απρόσμενες καιρικές συνθήκες.

Όπως πληροφορεί το υπουργείο "για την προστασία του μνημείου από την βροχή, εκτός από την κατασκευή του στεγάστρου, το οποίο και ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε περιφερειακά του μνημείου, η διαμόρφωση αγωγών απορροής των ομβρίων υδάτων"', ενώ για την αφαίρεση των χαλαρών αμμωδών επιχώσεων απαιτήθηκε δομοστατική και γεωτεχνική μελέτη η οποία περιλαμβάνει:

Στο φως τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου του τάφου της Αμφίπολης
1. Τον πλήρη εγκιβωτισμό των διαφραγμάτων με ξύλινα στοιχεία.
2. Τη διαμόρφωση "παταριών", σε ικρίωμα εργασίας βαρέως τύπου, τα οποία επιτρέπουν την υποστήλωση της θόλου, με τη δημιουργία κατάλληλου νάρθηκα και την ομαλή πρόσβαση από χώρο σε χώρο, καθώς και την ασφαλή υλοποίηση της αποχωμάτησης των χώρων.
3. Την ισχυρή αντιστήριξη του δεύτερου διαφραγματικού χώρου για την αντιμετώπιση των ισχυρών ωθήσεων από τις γαίες του επόμενου χώρου.
4. Την εξωτερική αντιστήριξη της εισόδου με τις Σφίγγες, για την ασφάλεια του διαφράγματος και έδραση αντιστηρικτικών στοιχείων, που ενδεχομένως να απαιτηθούν, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών.

Στο φως τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου του τάφου της Αμφίπολης
Διαβάστε ακόμη:
Στο φως τα μυστικά του τύμβου της Αμφίπολης
Τι συνέβη στην Αμφίπολη στα τέλη του 4ου πΧ αιώνα

«Αέρας» στο Λονδίνο η Λίβερπουλ!




H Λίβερπουλ δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Τότεναμ και έφυγε νικήτρια με 3-0 από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», για την 3η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

H
Τότεναμ, προσεχής αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League, για ακόμα μια φορά… κατέρρευσε σε μεγάλο ματς και γνώρισε την πρώτη της ήττα στην έδρα της για το πρωτάθλημα μετά από τον Μάρτιο όταν και είχε ηττηθεί από την Άρσεναλ.
Τα «σπιρούνια» έδειξαν πολλές αδυναμίες ιδιαίτερα στον δημιουργικό τομέα, ενώ η Λίβερπουλ έδειξε ότι… αντέδρασε άμεσα μετά την ήττα από την Σίτι.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ μόλις στο 8΄ με τον Στέρλινγκ και ο ίδιος είχε την ευκαιρία για να κάνει το 2-0 στο 12΄. Οι «κόκκινοι» απείλησαν ξανά με τον Μπαλοτέλι να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά στο 14΄.
Ο Ιταλός επιθετικός έκανε ντεμπούτο με την Λίβερπουλ στην βασική ενδεκάδα και αν και δεν κατάφερε να σκοράρει τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά με τον παίκτη να συμμετέχει σε φάσεις.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου τα «σπιρούνια» είχαν την καλύτερη τους στιγμή με τον Μινιολέ να αποκρούει το σουτ του Σανλί στο 42΄.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντάιερ τράβηξε χωρίς λόγο τον Άλεν μέσα στην περιοχή των «σπιρουνιών», ο οποίος έπεσε.
Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι και ο Στίβεν Τζέραρντ από τα… 11 βήματα διαμόρφωσε το 2-0.
Στο 60΄ χωρίς η Τότεναμ να μπορεί να απειλήσει και με την Λίβερπουλ να είναι πιο δραστήρια ο Αλμπέρτο Μορένο διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τον Ισπανό αμυντικό να σκοράρει για πρώτη φορά με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Μετέτρεψε τους τάφους σε τεφτέρι

 

Ιερέας έγραφε στα μνήματα τις οφειλές των συγγενών

 

Μετέτρεψε τους τάφους σε τεφτέρι

Τα μνήματα στο κοιμητήριο στην Καρδάμαινα της Κω, επέλεξε ο υπεύθυνος Ιερέας για να θυμίσει στους κατόχους των μνημάτων την υποχρέωση καταβολής του αντιτίμου της οφειλής για την "χρήση" τους, στην εκκλησία.
Η πράξη του Ιερέα να γράψει με μαρκαδόρο τα ποσά σε ευρώ πάνω στα μαρμαρά των τάφων, προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων, που απευθύνθηκαν στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ και έστειλαν και το αποδεικτικό υλικό.


ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ: ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ LIFE STORY

Ο μαικήνας της αισθητικής που λάτρεψε την Αθήνα

 

Λάτρης της θάλασσας, των ελληνικών νησιών και του ηλιοβασιλέματος, ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς έζησε φέτος το τελευταίο του καλοκαίρι φεύγοντας από τη ζωή στα 69 του χρόνια, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με αυτοάνοση ασθένεια.

Εζησε με στιλ, αγαπήθηκε όσο λίγοι και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε υψηλών προδιαγραφών κτίρια που άλλαξαν την όψη της πόλης
Για όλους όσοι τον γνωρίζαμε η λέξη «αισθητική» είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό.
Με τα υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής κτίριά του σε κομβικά σημεία της Αθήνας (Ποσειδώνος 111, Βασιλίσσης Σοφίας 86, Αδριανού 52, το Ινστιτούτο Θερβάντες στη Μητροπόλεως, το Kifissias Plaza κ.ά.) ομόρφυνε και άλλαξε την όψη της πρωτεύουσας. Ενθερμος υποστηρικτής της αναβάθμισης του αθηναϊκού κέντρου, τόνιζε συχνά τη σπουδαιότητα της φύτευσης των ταρατσών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα μπορεί να αναπνεύσει από τις ταράτσες της». Αντιμετώπιζε την αρχιτεκτονική ως τέχνη, και εκτός από την Αθήνα είχε δραστηριοποιηθεί σε Μύκονο, Λήμνο και Νέα Υόρκη.
Λαμπερό ζευγάρι
Το κτίριο της Ποσειδώνος 111, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου Ολαγιάν (Olayan Group), ήταν για τον Ηλία Μπαρμπαλιά ένα από τα ωραιότερα δείγματα της δουλειάς του.
Το κτίριο της Ποσειδώνος 111, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου Ολαγιάν (Olayan Group), ήταν για τον Ηλία Μπαρμπαλιά ένα από τα ωραιότερα δείγματα της δουλειάς του.
Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία ή Μπουμπού (όπως την αποκαλούν οι φίλοι) αποτέλεσαν ένα από τα πιο λαμπερά και αγαπητά ζευγάρια της Αθήνας με 43 χρόνια κοινής πορείας. Γι' αυτό άλλωστε στο στερνό αντίο, την περασμένη Παρασκευή στο Α' Νεκροταφείο, το πλήθος των φίλων του έμοιαζε ατελείωτο. Ανάμεσά τους μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, Μαρτίνου, Σαμαρά, Κουμάνταρου, Ιωάννου, Τσαβλίρη, Βαρβιτσιώτη, Σαραντόπουλου, Βερνίκου, Δελούδη, Σαρακάκη, Μάνεση, Ποταμιάνου, Μουνδρέα, Πετράκη, Μαυρίδη, Τάνες κ.ά. «Στον Ηλία δεν άρεσε η αδικία και έτσι διέθετε πληθώρα πιστών φίλων. Αμα χώριζε ένα ζευγάρι ή κάποιοι συνεργάτες, πάντα έπαιρνε το μέρος του πιο αδύνατου. Το αντίθετο δηλαδή από ό,τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος... Δεν μασούσε τα λόγια του, ό,τι είχε να πει στο έλεγε ευθέως. Διέθετε χιούμορ και ήταν μάγκας. Φάνηκε άλλωστε και από τον τρόπο που πάλεψε την ασθένεια. Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Δεν τον αποκάλεσαν τυχαία οι Αμερικανοί γιατροί στη Mayo Clinic ''μονομάχο''», θα πει για εκείνον στενός του φίλος.
Το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας 86 είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του.
Το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας 86 είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του.
Πάθος για την αρχιτεκτονική
Αν και πολλοί τον χαρακτηρίζουν -λανθασμένα- ως αρχιτέκτονα, ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς δεν σπούδασε αρχιτεκτονική αλλά έκανε οικονομικές σπουδές. Αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1963 συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική. Η αγάπη του όμως για την αρχιτεκτονική, το σχέδιο και την αισθητική ήταν τόσο μεγάλη που, όπως λένε οι συνεργάτες του, ήταν «αυτοδίδακτος αρχιτέκτονας», με τεράστιες γνώσεις πάνω στον τομέα.
Το 1971 ίδρυσε την κατασκευαστική «Ηλίας Γ. Μπαρμπαλιάς ? Κτίρια Ειδικών Κατασκευών», αφού είχε προηγηθεί η θητεία του στις δυο οικογενειακές επιχειρήσεις, «Αδελφοί Η. Μπαρμπαλιά Α.Ε. Βιομηχανία Δερμάτων» και «Υιοί Η. Μπαρμπαλιά Βιομηχανία Ελαστικών και Υποδημάτων Ρεκόρ».
Με την αγαπημένη του σύζυγο Μπουμπού το 2010 στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην οδό Μητροπόλεως. Το κτίριο συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά του έργα.
Με την αγαπημένη του σύζυγο Μπουμπού το 2010 στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην οδό Μητροπόλεως. Το κτίριο συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά του έργα.
Η εταιρεία του είχε έδρα το Μοσχάτο. Αρχικά ασχολήθηκε με την κατασκευή πολυκατοικιών και στη συνέχεια πρωτοποριακών οικιστικών συγκροτημάτων.Το 1977, τα γραφεία της επιχείρησης μεταφέρθηκαν στο Galatsi Center στο Γαλάτσι. Χρονιά-σταθμός αποτέλεσε για την εταιρεία το 1980 όταν δημιουργήθηκε ανεξάρτητο αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό τμήμα που εστίασε σε επαγγελματικά κτίρια υψηλών προδιαγραφών μεικτής, εμπορικής και γραφειακής χρήσης, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα ασχολήθηκε και με κάποιες τουριστικές αναπτύξεις σε νησιά.

Η γυναίκα της ζωής του
Την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και έκανε πρόταση γάμου στο τρίτο ραντεβού

Οι κόρες του Φαίη (αριστερά) και Ελενα (δεξιά). Ο Ηλίας και η Μπουμπού Μπαρμπαλιά έχουν και έναν γιο, τον Γιώργο.
Οι κόρες του Φαίη (αριστερά) και Ελενα (δεξιά). Ο Ηλίας και η Μπουμπού Μπαρμπαλιά έχουν και έναν γιο, τον Γιώργο.
Ο πατέρας του, Γιώργος Μπαρμπαλιάς, ήταν καλός φίλος με τον έμπορο Γιάννη Σπηλιόπουλο, με τον οποίο κατάγονταν από το ίδιο χωριό, το Ελληνικό Αρκαδίας. «Η φιλία τους αυτή στάθηκε και η αιτία για να γνωριστούν τα παιδιά τους», θυμάται αγαπημένη φίλη του ζευγαριού. «Ο Σπηλιόπουλος διατηρούσε μεγάλα καταστήματα με υποδήματα στο κέντρο. Μια μέρα, ήταν 1971, ο Ηλίας μπήκε στο μαγαζί και τότε είδε την Μπουμπού. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και για τους δυο. Εκείνος ήξερε από την αρχή πως ήταν η γυναίκα της ζωής του. Της ζήτησε να τον παντρευτεί από την τρίτη φορά που συναντήθηκαν και για να την πείσει για τον έρωτά του της έδωσε έναν φάκελο με το καρδιογράφημά του...».
Παντρεύτηκαν στη Μητρόπολη το 1973 και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, την Ελενα και τη Φαίη, και 6 εγγόνια. «Εζησαν αγαπημένοι μια γεμάτη ζωή. Ο Ηλίας ήταν το πρότυπο του οικογενειάρχη. Ηταν συνεχώς με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ασχολήθηκε ενεργά με την ανατροφή τους και από μικρά τα είχε στην επιχείρηση. Γι' αυτό και η απώλεια για την οικογένεια είναι ακόμα μεγαλύτερη», λένε οι φίλοι τους.
Στο Santa Marina στη Μύκονο με τους καλούς του φίλους, Τάκη Γιγουρτάκη και Ηλία Παπαγεωργίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το 2012.
Στο Santa Marina στη Μύκονο με τους καλούς του φίλους, Τάκη Γιγουρτάκη και Ηλία Παπαγεωργίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το 2012.
Λάτρης της αισθητικής και αθεράπευτα τελειομανής, ξεχώριζε για το γούστο του σε όλους τους τομείς, «ακόμα και το πιάτο στο οποίο έβαζε το φαγητό το έφτιαχνε σαν έργο τέχνης... ήταν απίστευτος ελιτίστας. Δεν έχουμε γνωρίσει άλλον σαν εκείνον. Είχε Rolls Royce από τη δεκαετία του '70 και διάφορα σπορ αμάξια αντίκες. Οχι για επίδειξη, άλλωστε σπάνια τα κυκλοφορούσε, αλλά γιατί του άρεσε το ντιζάιν. Τα θεωρούσε έργα τέχνης».
Το σπίτι της οικογένειας, ένα πανέμορφο νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη, το οποίο εκείνος επιμελήθηκε μέχρι και στην τελευταία του λεπτομέρεια, κόβει στην κυριολεξία την ανάσα. Η οικία, που συνδυάζει μάρμαρο, γρανίτη, γυαλί, αρχαιοελληνικό αλλά και μοντέρνο στιλ και η οποία διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας, εγκαινιάστηκε με τη δεξίωση γάμου της κόρης του Φαίης λίγα χρόνια πριν. Ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς διέθετε μεγάλη συλλογή από κολόνες, πόρτες και διάφορα αρχιτεκτονικά μέλη, ενώ του άρεσε η τέχνη σε όλες της τις μορφές. Φιλοτεχνούσε και ο ίδιος γλυπτά από ατσάλι, αλλά ποτέ δεν θέλησε να τα εκθέσει.
Η εταιρεία στη Νέα Υόρκη
Αγαπούσε το Παρίσι και κυρίως τη Νέα Υόρκη, όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Το 1980 ίδρυσε στην αμερικανική μεγαλούπολη τη θυγατρική εταιρεία Naos American Enterprise, σε συνεργασία με τον γνωστό αρχιτέκτονα Ντ. Κένεθ Σπέκτερ, εστιάζοντας σε κτηματοεπενδύσεις στο Γουέστ Σάιντ της Νέας Υόρκης και μελέτες μετατροπών κτιρίων σε υψηλών προδιαγραφών διαμερίσματα.
Στα κτίριά του συνδύαζε συχνά τις μοντέρνες γραμμές με το αρχαιοελληνικό στιλ. Λάτρευε τα διατηρητέα και είχε ειδικευθεί στη συντήρηση και ανακατασκευή τους, ενώ του άρεσαν, όπως έλεγε, τα «γνήσια» υλικά: μάρμαρο, ατσάλι, γρανίτης και γυαλί.
Η κόρη του Ελενα στον ύστατο αποχαιρετισμό της είπε: «Λάτρευε την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Παρόλο που τον στενοχωρούσε η κακή δόμηση και έλεγε συχνά ''ράψαμε το χειρότερο κοστούμι με το καλύτερο ύφασμα'', πίστευε στη δυνατότητα της Αθήνας και των νησιών και ήταν αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. Διάβαζε με πάθος αρχαίους συγγραφείς με αποτέλεσμα ο περίγυρος να τον πειράζει λέγοντας πως κολλητοί του φίλοι είναι πλέον ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης».
Μάγδα Λιβέρη
magdaliveri@yahoo.gr

Πρωτοφανείς πλημμύρες στη νότια Σουηδία


ΒΙΝΤΕΟ-Πρωτοφανείς πλημμύρες στη νότια Σουηδία

 

ΒΙΝΤΕΟ-Πρωτοφανείς πλημμύρες στη νότια Σουηδία

Πρώτη καταχώρηση: 31/08/2014 - 16:54


του Σάκη Αρναούτογλου

Απότομο τέλος σε ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών έδωσε η κακοκαιρία  στη νότια Σουηδία όπου οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ωρου προκάλεσαν μεγάλα και έως ένα βαθμό πρωτοφανή προβλήματα.

Μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο είναι το Malmö όπου μέσα σε 12 μόνο ώρες σημειώθηκαν περίπου 90 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, όσο δηλαδή βρέχει στην Αττική τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη μαζί.

http://www.enikos.gr/international/259825,BINTEO-Prwtofaneis_plhmmyres_sth_notia_S.html

Βρέθηκε ο 5χρονος που είχε απαχθεί από τους γονείς του



Βρέθηκε ο 5χρονος που είχε απαχθεί από τους γονείς του 

 

Συνελήφθησαν στην Ισπανία o πατέρας και η μητέρα

 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 5χρονου αγοριού από τη Βρετανία το οποίο είχε απαχθεί από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον όπου νοσηλευόταν από τους ίδιους τους γονείς του!

Ο μικρός που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο  βρέθηκε στην Ισπανία και οι γονείς του συνελήφθησαν. «Ο Άσια Κινγκ βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο 3 χιλιόμετρα από το Βελέζ Μάλαγα (στη νότια Ισπανία) και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Οι γονείς του συνελήφθησαν», αναφερόταν σε ανάρτηση της ισπανικής αστυνομίας στο Twitter τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το παιδάκι έπρεπε να βρεθεί άμεσα καθώς δεν μπορούσε να κινηθεί χωρίς αναπηρική καρέκλα και δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει.

Η ζωή του Άσια εξαρτάται από ένα ρινογαστρικό σωληνάκι που του επιτρέπει να φάει, αλλά υπήρχαν φόβοι ότι η μπαταρία αυτής της ιατρικής συσκευής θα μπορούσε να εξαντληθεί και το παιδί να κινδυνεύσει άμεσα.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος που ο πατέρας του και η μητέρα του τον άρπαξαν από το νοσοκομείο, ένας οικογενειακός φίλος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο 51χρονος Μπρέτ Κίνγκ και η 45χρονη Ναγκεμέχ Κινγκ, οι οποίοι είναι και οι δύο Μάρτυρες του Ιεχωβά, είχαν ενεργήσει από «απελπισία».

About Me