14/6/15

Από και για τον κόσμο του Χ.Α… Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα[;]

KYΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ απίστευτα αυτά που βιώνουν εδώ και αρκετούς μήνες όσοι ασχολούνται με το ταμπλό του Χ.Α. και μία ματιά στη κίνηση του ΓΔ και πολύ περισσότερο του ΔΤΡ από την αρχή του χρόνου, πείθει και τον πλέον δύσπιστο.



Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Αγορά θα συνεχίσει να κινείται στον “αστερισμό των δηλώσεων, των εκτιμήσεων και των συναντήσεων…

Αντανακλώντας την προσπάθεια όσων, αμετανόητων, επιμένουν στο ημερήσιο trading να ενσωματώσουν τα νέα και τις δηλώσεις στις τιμές, επί καθημερινής βάσεως.
Απόλυτα κατανοητό το “δράμα” που ζουν οι traders αυτή την περίοδο, καθώς κατά γενική ομολογία “το μαγαζί δεν παίζεται”, και οι ημερήσιες κινήσεις προσομοιάζουν με κινούμενη άμμο, όπου κάθε κίνηση βυθίζει τα χαρτοφυλάκια σε ακόμα χαμηλότερη “καθαρή θέση”.
Πολύ απλά, αυτά που οδηγούν σε αποφάσεις αγορών τη μία μέρα, δεν ισχύουν την επόμενη και το αντίστροφο και τίποτα δεν δείχνει ότι το “ασανσέρ του τρόμου” μέσα στο οποίο κινείται το Χ.Α. θα σταματήσει σύντομα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Περισσότερο σταθερά στις απόψεις τους τα δολαριακά funds, τα οποία είναι μόνιμα με την πλευρά των πωλητών και κάνουν “αισθητή την παρουσία τους” κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης
Οπου συνήθως στις περισσότερες αρνητικές, αλλά και σε αρκετές θετικές συνεδριάσεις, καταγράφονται τα χαμηλά ημέρας.

)))))))))
ΕΛΒΑΛ: Σε τέτοιους καιρούς προέχει η υπεράσπιση των επενδυτικών κεφαλαίων μας και η μτχ της συγκεκριμένης εταιρείας έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα που να δικξαιολογούν απόλυτα την επιλογή της… Απλά προς υπενθύμιση… Απίστευτα πράγματα από πλευράς κερδών και ebitda, ενώ η Book Value αγγίζει τα 4,7000 ευρώ, με την τιμή στο ταμπλό στα… 1,4000 ευρώ.

ΕΤΕ ΒΑΝΚ: Η διάσπαση της στήριξης των 1,0800 ευρώ – εάν επιβεβαιωθεί – μπορεί να την οδηγήσει στο 0,9600 επίπεδο… Η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεση διατήρησε την σύσταση ΑΓΟΡΑ και την τιμή-στόχο των 2,0000 ευρώ για τη μετοχή, τονίζοντας ότι η Εθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Τα πάντα ρει όμως… Αλλά για να δούμε… 

)))))))))

ΔΕΗ: Με καθαρή θέση – ίδια κεφάλαια στις 31.03.2015 στα 6,19 δισ. ευρώ από τα 6,13 δισ. ευρώ στις 31.12.2014. Τουτέστιν μεταφραζόμενον σε Book value ανά μετοχή στα… 26,68 ευρώ. Με αποτίμηση στα 1,1 δισ. ευρώ στη τιμή των 4,7400 ευρώ εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τερματικά ανέκδοτα στο ταμπλό του Χ.Α.
ΑΛΦΑ: Χάνει την στήριξη του 0,2960 και κινδυνεύει να χάσει και την κύρια στο 0,2850 ευρώ… . Κοντινή αντίσταση πλέον το 0,3050 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι σε Απόδοση Κατώτερη της Αγοράς έχει υποβαθμίσει η Bank of America την σύσταση σε πρόσφατη έκθεσή της στην οποία διατήρησε την τιμή-στόχο στο 0,3000 ευρώ.
)))))))))

Η ΜΤΧ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Εξέπληξε ευχάριστα το +25% της μετοχής των Ελληνικών Καλωδίων σε μία εξαιρετικά αρνητική ημέρα…
Αλλά θα ήθελε κανείς να δει και συνέχεια στην όλη κίνησή τους…
Κι αυτό γιατί η χθεσινή συνοδεύτηκε από ισχνό όγκο συναλλαγών και σαν να… ξεχάσθηκε στο ταμπλό!
Ανεξάρτητα όλων αυτών, η τρέχουσα αποτίμησή τους στα… 34 εκατ. ευρώ δίνει ελπίδες για μελλοντικές αποδόσεις…
Αν συντρέξουν θετικά και οι απαραίτητες προυποθέσεις…
Με καθαρή θέση – ίδια κεφάλαια 88,15 εκατ. ευρώ, ζημίες 449 χιλ. ευρώ από -5,68 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο του 2014
Και με τα ebitda να γυρίζουν εντυπωσιακά θετικά στα 8,12 εκατ. από τα αρνητικά 2 εκατ. στο 2014…
))))))))

ΤΑΜΠΛΟ:

Από τις [45] μετοχές των FTSE25 + MID20 θετικά έκλεισαν προχθές μόλις δύο μετοχές [τα ΕΛΚΑ, και η ΟΤΟΕΛ στο οριακό 0,09%…]. 
Επίσης χωρίς μεταβολή η ΤΡΑΣΤΟΡ [λόγω της δημόσιας πρότασης που τρέχει] και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ που επιβεβαιώνει την εφετινή εξαιρετική της συμπεριφορά.
ΔΕΝ μπορεί φυσικά κανείς να αγνοήσει την εικόνα της ΚΥΡΜ που παρά την διαστημική της τερματική πορεία δεν καταλαβαίνει… γρι από πιέσεις [-0,84%…]
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εδωσε μάχες στο ταμπλό, με το τελικό -5,95% να μην είναι παραστατικό της όλης εικόνας της μετοχής που ήταν άλλωστε μία από τις δύο μτχ του 25άρη που είδαν πράσινο ενδοσυνεδριακά χθες…
Στο 1,7400 τελικά, αλλά και ο μέσος όρος των δικαιοπραξιών της ανήλθε σε 1,8070 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί ένα +15,7% την Πέμπτη. 
Πολύ καλά στάθηκε τηρουμένων των αναλογιών και η ΤΕΝΕΡΓ, μαζί με την μόνιμη ΕΕΕ. Δεν κτύπησε καλά στο μάτι το -9,61% του ΟΠΑΠ… και το -7,48% του ΟΤΕ…


))))))))



ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ –

Οι μάχες short και long και οι 800 μονάδες… Η άποψη του υπευθύνου ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνου Χατζηδάκη, είναι ότι «οι μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές των μετοχών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ενδεικτικές του στρες στο οποίο έχουν υποβληθεί τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές. 
Οι μάχες μεταξύ 780 και 850 μονάδων μπορούν να χαρακτηριστούν αμφίρροπες αφού κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν κατάφερε να πετύχει την καθοριστική νίκη που θα οδηγούσε τον Γενικό ∆είκτη σε διαφυγή. 
Για άλλη μια εβδομάδα οι πωλητές κατάφεραν να κλείσουν τον δείκτη κάτω από τις 800 μονάδες χωρίς όμως να κρεμάσουν τα διαγράμματα δίνοντας επιτάχυνση στην πτώση»…
Ο αναλυτής, συνεχίζοντας το σχόλιό του, επισημαίνει ότι «η τεχνική ανάγνωση της Αγοράς δεν μετέβαλε την μεγάλη εικόνα δίμηνης συσσώρευσης χωρίς όμως να δώσει κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία».

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε αποδείχθηκε η τρίτη συνεχόμενη πτωτική, για τον Γενικό Δείκτη, από τον οποίο αφαίρεσε 1,48%…
ΟΙ εβδομαδιαίες απώλειες για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών έφθασαν στο 3,97%, παρά το εντυπωσιακό +17,51% της Πέμπτησ.. Σε εβδομαδιαία βάση, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. μειώθηκε κατά 1,86 δισ ευρώ.
Η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 27% και διαμορφώθηκε στα 72,5 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 6,26% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 37,52%.

ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά, στηρίξεις είναι οι 750 μονάδες και στη συνέχεια τα χαμηλά έτους, ενώ αντιστάσεις οι ΚΜΟ 200 ημερών (εκθετικός και απλός) που συγκλίνουν στις 890 μονάδες και στη συνέχεια οι 950 μονάδες. 
Οι συντηρητικοί επενδυτές απέχουν και διατηρούν ρευστότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ όσοι συμμετέχουν προσπαθούν με αυξημένο ρίσκο να εκμεταλλευτούν τις έντονες διακυμάνσεις.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Στην πρώτη θέση έχει αποσπαστεί η ΕΕΕ (7,202 δισ), ακολουθούμενη από Εθνική (3,71 δισ.), ΟΤΕ (3,7 δισ.) και ΑΛΦΑ με 3,68 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me