14/6/15

Κομισιόν: Διαβουλεύσεων συνέχεια - Day2- στις Βρυξέλλες...

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι διαβουλεύσεις της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με συνεργάτες του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.   

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται
σήμερα», αρκέστηκε να δηλώσει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα για τις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).
Στη συζήτηση, το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν παρόντες εκπρόσωποι από όλους τους θεσμούς, την Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι οποίοι ενδέχεται σήμερα να συμμετάσχουν σε νέες συζητήσεις με την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες.
Οι επόμενες μέρες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η πλευρά των δανειστών επιθυμούν να γραφτεί η τελευταία πράξη του ελληνικού «δράματος».
Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Γ.Δραγασάκη, Ν.Παππά, Ευκλ.Τσακαλώτο και Γ.Χουλιαράκη ξεκίνησε από το Σάββατο στις Βρυξέλλες, για την παρουσίαση της νέας πρότασης δημοσιονομικού χαρακτήρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me