14/3/16

Γιατί αντέχει ακόμη ο Τσίπρας

Γιατί αντέχει ακόμη ο Τσίπρας

12322831_10207802081907830_5678159428733974605_o

Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας ψηφίστηκε τρεις επειδή είναι αριστερός; Να με συγχωρείτε αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό έπαιξε πολύ μικρότερο ρόλο από όσο πιστεύεται. Είναι πραγματικά υπερβολική η θεωρία ότι το 36% του εκλογικού σώματος ασπάστηκε τον αριστερό τρόπο σκέψης. Και να ήθελε δεν προλάβαινε να το κάνει βίωμα και πολύ αμφιβάλλω αν μπορούσε.
Αν ο Τσίπρας έμενε στα «αριστερίστικα» περί δικαιοσύνης κτλ τα ποσοστά του θα ήταν πολύ μικρότερα. Απόδειξη αυτού είναι το ότι μετά από 5 χρόνια σκληρού μνημονίου πήρε μετά κόπων και βασάνων 36% έχοντας υποσχεθεί τα πάντα σε όλους. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αν είχε υποσχεθεί τα μισά ο κόσμος θα τον επέλεγε; Ο κόσμος πίστεψε ότι «και τα μισά να κάνει» επειδή είχε υποσχεθεί τα πάντα. Αν υποσχόταν τα μισά θα αρκούσαν τα μισά των μισών για να γίνει πρωθυπουργός;
Ο λόγος επίσης για τον οποίο δεν έχει, ακόμη, εξαερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς το ότι δεν έχει ψηφίσει τίποτα δυσάρεστο. Κανείς από τους ψηφοφόρους του δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία γιατί πολύ απλά την έχει συνδέσει με το αν φορολογείται ή όχι. Δεν τον νοιάζει ποια είναι η Θάνου και αν παρεμβαίνει ή όχι. Το ίδιο και για τον Παπαγγελόπουλο. Όλα αυτά θα τον απασχολήσουν μόλις αντιληφθεί οριστικά ότι δεν θα διοριστεί, ότι θα πληρώσει φόρους αυξημένους και άλλα πολλά παρομοίως ενοχλητικά. Ξέρετε, η «μπογιά» του Τσίπρα που ενισχύθηκε μετά το δημοψήφισμα, το οποίο έγινε για να συσπειρώσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε ήδη να ξεθωριάζει. Απλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ο κόσμος ακόμη διατηρεί αυταπάτες μέχρι την τελική απογοήτευση.
Μη νομίζετε, τέλος, ότι χωρίς εναλλακτική στο χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει περίπτωση να γίνει οριστική απομυθοποίηση της εθνοσωτηρίου. Πως να το κάνουμε, δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι και κάπου πρέπει να ανήκουν. Ελλείψει λοιπόν σοβαρής εναλλακτικής εκεί θα μείνουν.

Ο Κύριος Καθηγητής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me